Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP, 30LET, Casanova, 100ml
Detailní popis produktu
Doporučujeme k: rizotu, uzenému lososu, masu, vařeným bramborám, rybám, kaviáru, Foie Gras, sýrům, uzeninám, ovoci (jahody, lesní plody, mango, broskve...), vařeným jablkům a hruškám, zmrzlině, panna cottě, vynikající digestiv na závěr jídla.
Barva balsamikového octu je tmavá , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová štáva (mosto cotto), nikoliv v kombinaci s vinným octem. Tento produkt zraje v dubových soudkách různých velikostí zvaných "batteria" minimálně 15let.
Vůně je delikátní, intenzivní, povidlová. Chuť je sladká, s výrazným dlouhým závěrem. Jelikož se jedná o exkluzivní produkt, používá se i jako digestiv na závěr významných slavnostních večeří či obědů, například na dezerty, na ovoce.
Jak se rodí bílé balsamico
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Balzamikové octy |
---|---|
Hmotnost: | 0.7 kg |
Objem: | 0,1L |
Odrůda: | Trebbiano, Lambrusco |
Region: | Emilia Romagna |
Pro jakou příležitost: | gastronomie, dárky, vaření |
Párování: | pečená zelenina, uzeniny, ryby, zeleniové saláty, risotto, zralé sýry, ovoce, pečené maso, grilování, omoleta, carpacio, uzený lososo, vařený jablka |