ALPINO, medium SIDRO, jablečný cider, TRENTINO, Melchiori , MADE IN ITALY 0,5L, 5% vol.
Detailní popis produktu
JABLEČNÝ CIDER je získaný fermentací nevýrazných žlutých jablek, Nealkoholické a připravené k použití, lehký, jemný, lichotivý, plný spousta vjemů , výborná náhražka piva,, perfektní jako aperitiv, ale i na celý večer, při jídle se velmi dobře osvědčuje v kombinaci s prvními chody a dezerty.
CO TO JE SIDRO Sidro =Cider je zkvašené ovoce, s výjimkou hroznů, vhodně upravené ke konzumaci. Nejkonzumovanější a nejvyráběnější jablečný mošt je určitě ten, který pochází z fermentace jablek: je to živý, svěží, historický, příjemný a šťastný produkt, který si můžete vychutnat kdykoli během dne.
Žlutě zbarvený, mírně alkoholický, kyselý nebo sladký nápoj, vyznačující se zvláštními a odlišnými vůněmi pocházejícími z použitého ovoce a použitého způsobu výroby, který může být charmat, kde produkt fermentuje v autoklávu, nebo klasickým způsobem, kdy produkt fermentuje v láhev.
JAK SE ZRODIL SIDRO MELCHIORI vášeň se zrodila ze setkání Alberta Corazzolly a jeho manželky Lucii Maria Melchiori s Lorisem Dall'Acqua, prestižním vinařem a partnerem vinařství Col Vetoraz poblíž Valdobbiadene. Sdílení znalostí o jablečném moštu, jeho tradici v některých evropských regionech, jako je Normandie, Asturie, Somerset a Alberto, a povědomí Lucii Marie o životě ve Val di Non, s výjimečnou produkcí jemných jablek byly hlavními složkami zrodu řemeslného cidru Melchiori. Touha po inovacích a dávat hlas novým podnětům, využívání místních surovin, touha nabízet kvalitní řemeslný produkt, šíření kultury cidru v Itálii nás vedli k realizaci tohoto snu. Nákup prvních nerezových tanků autoclave a fermentace první jablečné šťávy proběhla na podzim roku 2002, což byl výjimečný rok, který dal produkt s vynikajícím obsahem cukru, dobrou úroveň taninu a perfektní kyselostí. Rozhodli se tedy zahájit skutečnou výrobu v rámci firmy Melchiori. Dále touha inovovat, stále hledat nové podněty, vedla majitele k tomu, aby se vydali touto cestou se třemi jednoduchými cíli: použití místních surovin, kvalita produktu založená na způsobu výroby, šíření kultury cidru v Itálii
Složení: jablečný cidr vyráběný z čerstvých jablek z kraje Trentino
PRŮMĚRNÁ VÝŽIVA NA 100 ml: Energetická hodnota: 247 kJ / 58 kcal tuk: do 0,5 - z toho nasycené mastné kyseliny: do 0,1 sacharidy: 14 g - z toho cukry: 13g vláknina: do 0,5 bílkoviny: do 0,5 sůl: do 0,01 Šarže je uvedena v horní části lahve, u hrdla. Stejně jako u všech přírodních produktů, barva, chuť a usazenina muže se lišit u produktů. Skladujte na suchém místě, chraňte před sluncem a teplem. Před otevřením, zatřepejte a poté zahřejte. NEVAŘTE! Po otevření, uchovejte v ledničce.
Proč mi chutná?
Ovocná chuť, jemné perlení, nízké procento alkoholu. Osvěží, zažene žízeň a příjemně vás naladí svojí přírodní jablečnou chuťí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cider |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,5L |
Alkohol: | 5% |
Region: | Trentino |
Zbytkový cukr: | sladké |
Pro jakou příležitost: | svatby, gastronomie, catering, večer s přáteli, party, svačina, oběd |
Párování: | bruschetta, pizza, aperitiv, první chody |