ALPINO, medium SIDRO, jablečný cider, TRENTINO, Melchiori , MADE IN ITALY 0,5L, 5% vol.

Značka: Melchiori
99 Kč 198 Kč / 1 l
Skladem (>100 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2025
Možnosti doručení

Alpino je Italský jablečný cider, vyráběný fermentací čerstvých jablek metodou autoclave, od výrobce Melchiori, z kraje Trentino.  Výsledkem je velmi elegantní šumivý cider, který je ideální variantou pro přípitek ale popíjení i celý večer.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 JABLEČNÝ CIDER je získaný fermentací nevýrazných žlutých jablek, Nealkoholické a připravené k použití, lehký, jemný, lichotivý, plný spousta vjemů , výborná náhražka piva,, perfektní jako aperitiv, ale i na celý večer, při jídle se velmi dobře osvědčuje v kombinaci s prvními chody a dezerty.

CO TO JE SIDRO Sidro =Cider je zkvašené ovoce, s výjimkou hroznů, vhodně upravené ke konzumaci. Nejkonzumovanější a nejvyráběnější jablečný mošt je určitě ten, který pochází z fermentace jablek: je to živý, svěží, historický, příjemný a šťastný produkt, který si můžete vychutnat kdykoli během dne.

Žlutě zbarvený, mírně alkoholický, kyselý nebo sladký nápoj, vyznačující se zvláštními a odlišnými vůněmi pocházejícími z použitého ovoce a použitého způsobu výroby, který může být charmat, kde produkt fermentuje v autoklávu, nebo klasickým způsobem, kdy produkt fermentuje v láhev.

JAK SE ZRODIL SIDRO MELCHIORI   vášeň se zrodila ze setkání Alberta Corazzolly a jeho manželky Lucii Maria Melchiori s Lorisem Dall'Acqua, prestižním vinařem a partnerem vinařství Col Vetoraz poblíž Valdobbiadene. Sdílení znalostí o jablečném moštu, jeho tradici v některých evropských regionech, jako je Normandie, Asturie, Somerset a Alberto, a povědomí Lucii Marie o životě ve Val di Non, s výjimečnou produkcí jemných jablek byly hlavními složkami zrodu řemeslného cidru  Melchiori. Touha po inovacích a dávat hlas novým podnětům, využívání místních surovin, touha nabízet kvalitní řemeslný produkt, šíření kultury cidru v Itálii nás vedli k realizaci tohoto  snu. Nákup prvních nerezových tanků autoclave  a fermentace první jablečné šťávy proběhla na podzim roku 2002, což byl výjimečný rok, který dal produkt  s vynikajícím obsahem cukru, dobrou úroveň taninu a perfektní kyselostí. Rozhodli se tedy zahájit skutečnou výrobu v rámci firmy Melchiori. Dále touha inovovat, stále hledat nové podněty, vedla majitele k tomu, aby se vydali touto cestou se třemi jednoduchými cíli: použití místních surovin, kvalita produktu založená na způsobu výroby, šíření kultury cidru v Itálii

Složení:  jablečný cidr vyráběný z čerstvých jablek z kraje Trentino

 

PRŮMĚRNÁ VÝŽIVA NA 100 ml: Energetická hodnota: 247 kJ / 58 kcal  tuk: do 0,5 - z toho nasycené mastné kyseliny: do 0,1 sacharidy: 14 g - z toho cukry: 13g vláknina: do 0,5  bílkoviny: do 0,5  sůl: do 0,01 Šarže je uvedena v horní části lahve, u hrdla.  Stejně jako u všech přírodních produktů, barva, chuť a usazenina muže se lišit u produktů. Skladujte na suchém místě, chraňte před sluncem a teplem. Před otevřením, zatřepejte a poté zahřejte. NEVAŘTE! Po otevření, uchovejte v ledničce. 

 

Proč mi chutná?

Ovocná chuť, jemné perlení, nízké procento alkoholu. Osvěží, zažene žízeň a příjemně vás naladí svojí přírodní jablečnou chuťí.

Doplňkové parametry

Kategorie: Cider
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5L
Alkohol: 5%
Region: Trentino
Zbytkový cukr: sladké
Pro jakou příležitost: svatby, gastronomie, catering, večer s přáteli, party, svačina, oběd
Párování: bruschetta, pizza, aperitiv, první chody