Aceto balsamico di Modena, 5 medals, 10let 250ml, Casanova,

Značka: Casanova
640 Kč –6 %
CS0120
640 Kč –6 % 599 Kč 2 396 Kč / 1 l
Skladem (17 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2025
Možnosti doručení

Aceto balsamico di Modena, 5 medals, 10let, Casanova je  velice kvalitní ocet tmavé barvy. Konzistence díky delšímu zrání na sudu je hustší. Vůně je velice intenzivní s tóny balsamikového octu, pečených švestek . Chuť je více nasládlá do povidlových tónů. Dodáváno v dárkovém balení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Aceto balsamico di Modena, 5 medals, 10let, Casanova doporučujeme ke grilované zelenině, smaženým nebo vařeným bramborám, vařenému masu, pečenému masu, rybám, zralým sýrům, uzeninám, pizze, studené rýži, ovocnému salátu, jahodám, zmrzlině.   

Jak se rodí balsamikový ocet 

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano a Lambrusco di Modena. Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.


Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.


Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.


Krok 4: Zrání Mošt se nechá zrát v dřevěných sudech, které se skladají z devíti dřevěných sudů se snižující kapacitou,  od 180 do 10 litrů, každý  z jiného dřeva (dub, třešeň, jasan, kaštan, moruše, jalovce, arabská guma ... ) a naplněny pouze 75% kapacity. Sudy  jsou umístěny v podkroví, protože tam je rozsah teplot největší  (horké léto a chladná zima). Sudy jsou otevřené, aby koncentrace kapaliny se přirozeně odpařovala.  Stárnutí je  tajemství, které se často dědí z generace na generaci, a tedy nesledují pevná pravidla. Každý výrobce postupuje podle svých vlastních zkušeností získaných v průběhu let. Následné kroky popsané dojít během lhůty pro stárnutí, která může trvat věčně!
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Balzamikové octy
Hmotnost: 0.3 kg
Objem: 0,25l
Region: Emilia Romagna
Pro jakou příležitost: gastronomie, dárky, vaření
Párování: pizza, uzeniny, ryby, ovoce, pečené maso, grilovaná zelenina, smažené brambory, vařené brambory, vyzrálé sýry, zmrzlina