Balsamikový ocet, Classic, Serie 2, Casanova, 250ml

Značka: Casanova
199 Kč –17 %
Balsamikový ocet, Classic, Serie 2, Casanova,  250ml
199 Kč –17 % 165 Kč 660 Kč / 1 l
Skladem (65 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2025
Možnosti doručení

Balsamikový ocet, Classic, Serie 2 je balsamikový tmavý ocet z řady Casanova, který zraje 2roky. Vhodný do gastronomie

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Tato varianta balsamikového octu je nejvíce používaná jak do teplé kuchyně tak do studené, do gastronomických provozů. Barva  balsamikového octu je tmavá , způsobená  zpracováním hroznů odrůdy  Lambrusco. Vůně je ovocná, hroznová, lehce tóny povidel a švestek. Chuť je  sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, do ragů, na pečené maso, na vaječné omolety.  Vhodné pro: saláty, syrovou zeleninu, omáčky, dipy.

 

 Jak se rodí bílé balsamico  

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano . Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.

Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.

Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená šťáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.

Doplňkové parametry

Kategorie: Balzamikové octy
Hmotnost: 0.25 kg
Objem: 0,25l
Region: Emilia Romagna
Pro jakou příležitost: gastronomie, vaření
Párování: zeleniové saláty, omáčky, dipy