Balsamikový ocet, Classic, Serie 2, Casanova, 250ml
Detailní popis produktu
Tato varianta balsamikového octu je nejvíce používaná jak do teplé kuchyně tak do studené, do gastronomických provozů. Barva balsamikového octu je tmavá , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Lambrusco. Vůně je ovocná, hroznová, lehce tóny povidel a švestek. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, do ragů, na pečené maso, na vaječné omolety. Vhodné pro: saláty, syrovou zeleninu, omáčky, dipy.
Jak se rodí bílé balsamico
Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano . Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená šťáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená šťáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Balzamikové octy |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Objem: | 0,25l |
Region: | Emilia Romagna |
Pro jakou příležitost: | gastronomie, vaření |
Párování: | zeleniové saláty, omáčky, dipy |