Condimento SABA, Casanova, Itálie 500ml

Značka: Casanova
489 Kč 978 Kč / 1 l
Skladem (19 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2025
Možnosti doručení

Saba je přírodní sladidlo získané pomalým vařením hroznového moštu Trebbiano a Lambrusco. Doporučujeme na: aperitivy, rýži, polévku, vařenou zeleninu, pečeného krocana, sýry, ovocné saláty, zmrzlinu, jogurt, ricottové dorty, panna cottu, palačinky. Ideální pro přípravu limonády. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Již Římané používali jako sladidlo. Barva produktu z odrůd Trebiano a Lambrusco je velmi tmavá, až černá, způsobená pomalým vařením v otevřeném kotli až do tmavé barvy. Vůně je povidlová. Chuť je sladká, slouží jako sladidlo do salátů, jogurtů, dezerty. Vynikající pro přípravu domácí LIMONÁDY. Použití jako sirup.

SABA  je komplexní sladidlo s kulatým a jemnějším chuťovým profilem.  SABA je 36hodin vařený hroznový mošt, získaná z hroznů odrůdy Lambrusco a Trebbiano. Výrobce Acetaia Leonardi, používá pro základ všech balzamikových octů dvě odrůdy Trebbiano a Lambrusco v poměru 2/3 a 1/3. Smíchaná hroznová štáva z obou odrůd se dá do velkého kotle, kde se zahřívá po dobu 36hodin. Tímto vařením v otevřeném kotli se voda vypařuje, tekutina začíná houstnout a barva se mění v hodně černou. 

Domácí limonáda : 25ml SABA, 200ml soda kostky ledu nebo ledová drť, ozdobit nakrájenými hrozny

Přírodní sladidlo získané pomalým vařením hroznového moštu Trebbiano a Lambrusco.
Doporučujeme na: aperitivy, rýži, polévku, vařenou zeleninu, pečeného krocana, sýry, ovocné saláty, zmrzlinu, jogurt, ricottové dorty, panna cottu, palačinky.

Proč mi chutná?

Výborně dochutí spousta receptů, jedná se o přírodní dochucovadlo. 

 

 

CO JE TO "SABA"

SABA   je tradiční sladidlo používané v kraji Emilia Romagna, Marche, Apulii a na Sardinii. Je to sirup z hroznů, který se získává z moštu hned vylisované z bílých a červených odrůd. Saba je také označení pro vařený most, vařené víno a nebo označení jako hroznový med.Saba je hotová, jakmile vařením sníží zhruba o třetinu svůj objem. Výsledkem je sladká tekutina, který se dobře uchovává díky vyššímu podílu cukru. SABA  vychází z latinského výrazu sapor. Jednalo se o přírodní sladidlo našich předků, protože třtinový nebo řepný cukr byl tenkrát neznámý.

 

 

 
 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Saba
Hmotnost: 1.32 kg
Objem: 0,5L
Alkohol: 0%
Odrůda: Lambrusco, Tetbbiano
Region: Modena
Pro jakou příležitost: gastronomie, vaření
Párování: bílé maso, zelenina, aperitiv, ovoce, rýže, polévka, jogurt, zmrzlina, ricotta, panna cotta, palačinky