Červená vína z regionu Puglia

Objevte červená vína z Apulie – plná a sametová Primitivo, Negroamaro a další s tóny černého ovoce, koření a čokolády. Skvělé k masům, těstovinám a sýrům.

7 položek celkem

Cena

2892594
12892594

Značky

Ročník

Odrůda

Region

Párování

Položek k zobrazení: 7

Červená vína z Apulie – sluncem zalitá síla jihu

Apulie (Puglia) je jedním z nejvýznamnějších vinařských regionů Itálie, známým svou bohatou produkcí plných a sametových červených vín. Díky teplému středomořskému klimatu a úrodné půdě zde vznikají vína s intenzivní ovocností, jemnými tříslovinami a dlouhým závěrem. Nejznámější odrůdy této oblasti jsou Primitivo a Negroamaro, ale region nabízí i mnoho dalších kvalitních červených vín.

Nejznámější červená vína z Apulie

Primitivo di Manduria DOC

  • Charakter: Plné, sametové víno s vyšším obsahem alkoholu.
  • Aroma: Černý rybíz, švestky, vanilka, čokoláda.
  • Chuť: Bohatá, ovocná, s hladkými tříslovinami.

Negroamaro

  • Charakter: Kořenité a sametově hladké víno.
  • Aroma: Zralé třešně, kakao, tabák, středomořské bylinky.
  • Chuť: Plná, komplexní, s příjemnou kyselinkou.

Salice Salentino DOC

  • Charakter: Víno s hlubokou barvou a vyváženou strukturou.
  • Odrůda: Nejčastěji z Negroamara, někdy se Syrahem.

Castel del Monte DOC

  • Charakter: Elegantní a strukturované víno.
  • Odrůdy: Nero di Troia, Aglianico.

Ideální párování s pokrmy

  • Grilovaná a pečená masa: Hovězí steak, jehněčí, pečené vepřové.
  • Těstoviny: Ragú, lasagne, těstoviny s rajčatovou omáčkou.
  • Sýry: Pecorino, parmazán, tvrdé a vyzrálé sýry.
  • Středomořská kuchyně: Pečená zelenina, olivy, rajčatové pokrmy.

Servírování červených vín z Apulie

  • Teplota podávání: 16–18 °C.
  • Dekantace: U plnějších vín doporučujeme dekantaci alespoň 30 minut.
  • Sklenice: Středně široká sklenice pro rozvinutí ovocných a kořenitých tónů.

Červená vína z Apulie jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají bohaté, ovocné a plné víno s autentickým jihoitalským charakterem.