Červená vína z regionu Veneto

Objevte červená vína z Veneta – od svěží Valpolicelly po mohutné Amarone. Skvělé k těstovinám, pečeným masům a vyzrálým sýrům.

19 položek celkem

Cena

1491900
11491900

Značky

Ročník

Odrůda

Region

Hodnocení vína

Párování

Položek k zobrazení: 19
Merlot, Veneto, IGT, L´UNO, Vinařství  Vitevis, 1,0l, 12% 2VMEL1015W20
Bardolino Ca Vegar , Veneto, DOC , Vitevis, 0,75l, 12,5% 2VBRVR014R21
Colli Vicentini merlot (1) 2METV0AB15
NEROPASSO, Veneto, IGT, Biscardo, 13,5%,  0,75l
259 Kč
IRO.VENIGT17.7506MAUBMAEU
MAGNUM NEROPASSO, Veneto, IGT,  Biscardo,  13,5%, 1,5l
699 Kč
IRO.VENIGT171.506MAUBMAEU
3 láhve Neropasso, Veneto, IGT,   Biscardo, 0,75l, 13,5% v dárkové kazetě KOMPLETIRO.VENIGT17.7506MAUBMAEKAZETA
Dárková kazeta BISCARDO s třemi lahvemi vína z Veneto KOMPLET2NEROP1ORO
SET veneto II
1 525 Kč
KOMPLETVITEVIS
Magnum Valpolicella Ripasso DOC,  Tenute Falezza 14,5% 1,5L VALRSM15
valpolicella ripasso superiore tenute falezza
1 690 Kč
VALRSM

Červená vína z Toskánska – tradice, elegance a charakter

Toskánsko je jedním z nejvýznamnějších vinařských regionů světa a domovem slavných červených vín, jako jsou Chianti, Brunello di Montalcino a Vino Nobile di Montepulciano. Typickým znakem těchto vín je jejich závislost na odrůdě Sangiovese, která jim dodává osvěžující kyselinku, jemné třísloviny a komplexní aromatický profil.

Nejznámější červená vína z Toskánska

Chianti DOCG

  • Charakter: Lehčí, ovocné a kořenité víno s výraznější kyselinkou.
  • Aroma: Třešně, červený rybíz, sušené byliny, koření.
  • Varianta: Chianti Classico DOCG – prémiová verze s delším zráním.

Brunello di Montalcino DOCG

  • Charakter: Plné, strukturované víno s dlouhým potenciálem zrání.
  • Aroma: Tóny červených plodů, tabáku, kůže a sušených květin.
  • Zrání: Minimálně 5 let, Riserva až 6 let.

Vino Nobile di Montepulciano DOCG

  • Charakter: Vyvážené víno s elegancí Chianti a strukturou Brunella.
  • Aroma: Švestky, fialky, jemné koření.
  • Zrání: Minimálně 2 roky, Riserva 3 roky.

Super Tuscan

  • Charakter: Moderní cuvée kombinující Sangiovese s odrůdami jako Cabernet Sauvignon a Merlot.
  • Aroma: Zralé ovoce, vanilka, čokoláda, tabák.
  • Styl: Plnější vína s mezinárodním charakterem.

Ideální párování s pokrmy

  • Tradiční toskánská kuchyně: Bistecca alla Fiorentina (toskánský steak), divočina.
  • Těstoviny: Pappardelle s ragú, těstoviny s lanýži.
  • Sýry: Pecorino Toscano, parmazán.
  • Grilovaná masa: Jehněčí, pečené hovězí, vepřová žebírka.

Servírování červených vín z Toskánska

  • Teplota podávání: 16–18 °C.
  • Dekantace: U strukturovaných vín (Brunello, Super Tuscan) doporučujeme dekantaci 1–2 hodiny.
  • Sklenice: Středně široká až velká sklenice pro rozvinutí vůní.

Červená vína z Toskánska jsou ideální volbou pro milovníky elegantních, sofistikovaných vín s dlouhým potenciálem zrání.