PepeNero Rosso Puglia, Cignomoro, Apulie IGT 0,75L 13,5%
Související produkty
Detailní popis produktu
Tiché červené víno získané z hroznů vypěstovaných v Salentu. Buket je plný ovocné intenzity, jemných tónů ostružin a jemných nuancí fialky, granátového jablka a třešně. Měkké, svěží, chutné. Hrozny se sklízejí ručně na přelomu září a října z vinic pěstovaných v systému Guyot v Salentu. Hustota je 4500 rostlin na hektar, s produkcí asi 2 000 gramů na rostlinu. Víno se nechává zrát v nerezových tancích.
Toto rubínově červené víno s fialovými odlesky má vůni plnou ovocné intenzity, s nuancemi lesních jahod, jemnými tóny ostružin a lehkými nuancemi fialky, granátového jablka a třešní, které vyplňují pozadí. Má měkkou, svěží a chutnou strukturu.
Proč nám chutná?
Propojením třech odrůd vznikne zajímavá kombinace, která odráží styl vinařství. Vhodné pro každodenní popíjení
Výrobce
Když v roce 2008 zakládali Cignomoro, měli jasné představy: zpochybnit homologaci chutí a vdechnout život apulijským vínům, která jsou jedinečná, elegantní a harmonická s každým douškem. To je také důvod, proč se nazývají "butikové vinařství": každá jednotlivá láhev je součástí limitované produkce, téměř hýčkané, o kterou se osobně starají od svazku až po doušek, aby ohromili chuťové buňky, které nejsou spokojené. Rozhodli se věřit v kraj Apuglie a v nejautentičtější víno: tak nejmodernější vinařské techniky přijímají starodávné postupy, které jsou téměř rituály, jako je ruční sklizeň hroznů. S poctou se cítí jako odvážní strážci starobylé země, bez kompromisů. Cignomoro je butikové vinařství v srdci Apulie. Důraz je kladen na péče, jedinečnosti řemeslných postupů prováděných s láskou a dodržovaných v každém jednotlivém procesu, od vinice až po sklo. Víno Cignomoro se brzy odlišuje svou elegancí, vyvážeností, jemností, harmonií, s níž dává vyniknout jeho jedinečnosti. Cignomoro není jen vinařství, je to metoda, volba a cestopismus. Protože se rozhodli vzít nás za ruku na cestu časem, při hledání starobylých chutí, při zážitku založeném na lásce a vášni pro zemi Apulii a její nejautentičtější a příliš často zapomenuté chutě.
Salento a červená vína: pokud se již v sedmém až šestém století před naším letopočtem v Salentu na venkově Mandurie pěstovala vinná réva, má to svůj důvod: "mare nostrum" se svým dokonalým mikroklimatem hladí hrozny a dělá z nich mistrovské dílo. Proto má vinná réva své kořeny v "červené zemi" s výhledem na Středozemní moře a vyrábí červená vína, která jsou syntézou tohoto dokonalého manželství. Zkuste zavřít oči a ochutnat sklenku Primitiva, Negroamara nebo Susumaniella: zavřením očí ucítíte slunce, moře, rozlehlé stromky, červenou a vápenatou půdu a lidi, kteří ji po tisíciletí odborně obdělávají.
Apulie a její bílá vína, příběh zázraku: Údolí Itria, perla Apulie, je místem, kde jediným pohledem z kopce můžete obejmout moře: poezie, která přirozeně prostupuje každou sklenkou vína vypěstovaného v této zemi
Zajímavé párování s omáčkami na těstoviny na bázi masa a dušenými nebo vařenými masovými pokrmy. Mělo by se podávat při 16-18 ° C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.25 kg |
Ročník: | 2024 |
Objem: | 0,75L |
Alkohol: | 13,5% |
Odrůda: | Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera |
Region: | Puglia |
Alergeny: | SO2 |
Teplota servírování: | 16-18°C |
Zbytkový cukr: | suché |
Pro jakou příležitost: | gastronomie, catering, rodinný oběd, pro každodenní příležitost, večer s přáteli, chvíle odpočinku |
Párování: | vepřové maso, hovězí maso, pečené maso |