Condimento balsamico gentile ,8let, Casanova , 250ml

Značka: Casanova
529 Kč –9 %
CS0206 (1)
529 Kč –9 % 479 Kč
Skladem (28 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2025
Možnosti doručení

Condimento balsamico gentile je intenzivní balsamikový ocet, vyráběný pouze z mosto cotto , z vařené redukované hroznové šťávy. Zraje v dubových sudech tzv. "batteria" 8let. Jeho sladkou, výraznou chuť si hned zamilujete. Doporučujeme na: saláty, zeleninu, grilované a pečené maso, vařené maso, uzeniny, brambory, omelety, sýry, marinády, ovocné saláty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Balsamikové condimento  nabízí hloubku chuti a eleganci, které odrážejí staletí kulinářského mistrovství. Balzamikové condimento, které se vyrábí z hroznového moštu vařeného a zrajícího ve vzácných dřevěných sudech, se vyznačuje komplexností a hustotou, které z něj činí výrazný prvek v kuchyni. Balzamikové  condimento  je obdivováno pro svou všestrannost při vaření, od hlavního chodu až po dezert. Jejich komplexní chuť může dodat hloubku a charakter omáčkám, marinádám, redukcím a dokonce i zmrzlině.

Barva  condimenta  je tmavá , způsobená  zpracováním hroznů odrůdy  Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová šťáva (mosto cotto), nikoliv v  kombinaci s vinným octem. Tento produkt zraje v dubových soudkách různých velikostí zvaných "batteria" minimálně 8let. 

 Vůně je  výrazná,  povidlová.  Chuť je  sladká, s příjemným dlouhým závěrem.  Tento produkt je vyroben pouze z vařené hroznové šťávy, která se redukuje právě dlouhým vařením v otevřeném kotli. Tím se docílí sladká chuť. Produkt není kombinován vinným octem a proto oceníte jeho sladkost, intenzitu. Může být používáno do zeleninových salátů, do dezertů, na ovoce a nebo jen jako digestiv na lžičku.

Proč mi chutná?

Příjemná nasládlá chuť, které zvelebí saláty, zeleninu, grilované a pečené maso, vařené maso, uzeniny, brambory, omelety, sýry, marinády, ovocné saláty.

 

 Jak se rodí bílé balsamico  

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano . Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.


Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.


Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Balzamikové octy
Hmotnost: 0.6 kg
Objem: 0,25l
Region: Emilia Romagna
Párování: uzeniny, zeleninové saláty, ovoce, pečené maso, grilovaná zelenina, smažené brambory, vařené brambory, marinády