Condimento balsamico gentile ,8let, Casanova , 250ml
Detailní popis produktu
Balsamikové condimento nabízí hloubku chuti a eleganci, které odrážejí staletí kulinářského mistrovství. Balzamikové condimento, které se vyrábí z hroznového moštu vařeného a zrajícího ve vzácných dřevěných sudech, se vyznačuje komplexností a hustotou, které z něj činí výrazný prvek v kuchyni. Balzamikové condimento je obdivováno pro svou všestrannost při vaření, od hlavního chodu až po dezert. Jejich komplexní chuť může dodat hloubku a charakter omáčkám, marinádám, redukcím a dokonce i zmrzlině.
Barva condimenta je tmavá , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová šťáva (mosto cotto), nikoliv v kombinaci s vinným octem. Tento produkt zraje v dubových soudkách různých velikostí zvaných "batteria" minimálně 8let.
Vůně je výrazná, povidlová. Chuť je sladká, s příjemným dlouhým závěrem. Tento produkt je vyroben pouze z vařené hroznové šťávy, která se redukuje právě dlouhým vařením v otevřeném kotli. Tím se docílí sladká chuť. Produkt není kombinován vinným octem a proto oceníte jeho sladkost, intenzitu. Může být používáno do zeleninových salátů, do dezertů, na ovoce a nebo jen jako digestiv na lžičku.
Proč mi chutná?
Příjemná nasládlá chuť, které zvelebí saláty, zeleninu, grilované a pečené maso, vařené maso, uzeniny, brambory, omelety, sýry, marinády, ovocné saláty.
Jak se rodí bílé balsamico
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Balzamikové octy |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Objem: | 0,25l |
Region: | Emilia Romagna |
Párování: | uzeniny, zeleninové saláty, ovoce, pečené maso, grilovaná zelenina, smažené brambory, vařené brambory, marinády |