Dárkové balení PROSECCO ROMEO DOC a RŮŽOVÉ PROSECCO DOC JULIET extra dry , Šumivé víno, vinařství Colli Vicentini, 2x 0,75l v kazetě
Související produkty
Detailní popis produktu
Prosecco Romeo
má světle žlutá, se zelenkavými odlesky. Vůně je ovocná, svěží, příjemná Na patře oceníte četné a jemné perlení. Doporučujeme podávat jako aperitivo, k předkrmům a zeleninovým salátům, rybím pokrmům, rybím specialitám, k sýru parmezánového typu. Vyhledáváš chuť zralého jablka. Prosecco Romeo je ideální volba. Dokonale propojená svěží vůně a kvalitní perlení.
Prosecco Juliet
je světle růžová, s barvou broskvových květů . Perlení je krémové, jemné a vytrvalé. Buket je intenzivní, ovocný s květinovými tóny. Chuť je příjemná, s jemnou kyselinkou s příchutí čerstvého ovoce. Doporučujeme podávat jako aperitivo, k předkrmům od jednoduchých finger food až po smažené ryby.
Hrozny jsou pěstovány na svazích s jílovitou půdou. Vinifikace růžového Prosecco probíhá nejprve krátkou macerací po dobu 24 -36 hodin při 8 -10 °C. První kvašení probíhá uvnitř nerezové nádrže při 18 ° C s vybranými autochtonními kvasinky. Část červených hroznů je vinifikována samostatně s krátkou macerací, která dodává vínu tu správnou barvu a typický charakter. Nové víno se udržuje na kalu po dobu jednoho měsíce, poté se filtruje a dekantuje do autoklávů pro druhou fermentaci, která probíhá s přidáním dalších selektivních kvasinek a trvá po dobu 20-25dní. Poté pokračuje zrání, které trvá do 40-50 dnů. Poté dochází k lahvování a zrání v lahvi po dobu několika týdnů. Dlouho se očekávalo povolení od Consorzia Prosecco DOC pro povolení výroby Rosé Prosecco. Propojením povolených odrůd Glera a Pinot Nero vzniká opravdu zážitek, který si zamiluje každý kdo vyhledává šumivá vína s kvalitním perlením a elegantní chuťí.
Jak se Prosecco vyrábí
Prosecco je italské víno vyráběné z odrůdy Glera, která se již od pradávna pěstuje ve východní části Veneto. Dříve se Prosecco vyrábělo jako tiché víno bez perlení. Hrozny jsou dopraveny do vinařství, kde dochází k oddělení dřevnatých částí, třapin od hroznu. Následně je jemné lisování, kde dochází k oddělení hroznové šťávy, od vinné slupky a jadérka. Poté je nefiltrovaná hroznová šťáva dána do nerezového tanku, kde je zchlazena mezi 5-10°C. Během první fermentace dochází přeměně zakaleného moštu v čiré víno. Hotové víno bez perlení, je následně přendáno do dalšího nerezového tanku, který má speciální konstrukci, aby umožnil udržet větší tlak uvnitř. Tomuto tanku se říká autoclave. Přidáním dalších vybraných kvasinek do autoclave se spustí druhotné kvašení. Tato metoda je nazývána jako Charmat Martinotti. Výsledkem je perlivé víno, které projde ještě filtraci a může se nalahvovat.
Rozdělení dle zbytkového cukru:
Extra Brut 0-6gr/l - Brut 6-12g/l - Extra dry 12-17g/l Dry 17-32g/l