Ručně vyráběná italské grissini /tyčinky/, s příchutí tmavých lanýžů, výrazná vůně i chuť po lanýži.
Lanýže tartufo
Velmi zajímavé slané krekry z Piemonte, Itálie s výraznou vůní a chutí lanýžu. Ideální doplněk k sýrům a salámům a k tomu červené víno z Piemonte (Barbera, Nebbiolo)
Focaccina tartuffo 100gr (lanýže), Panifico Bo, Piemonte, Itálie
Balsamikový krém vhodný na pečené maso, hlavně hovězí nebo vepřové nebo kuřecí, na grilované maso, na smažené brambory, na sýr pizza, sendviče a jednohubky, rizotto. Skvělé pro dekoraci při poslední…
Crema di Balsamico al Tartufo (lanýžový) glazé 220gr, výrobce Acetaia…
Vynikající rajčatová omáčka lanýžová salsa vhodná na bruschetu, toast, do italského risotta, do uvařených těstovin, nejlépe čerstvých. Produkt je ze střední Itálie, Emilia Romagna, od výrobce…
Salsa di pomodoro NAPOLETANA, rajčatová omáčka, Acetaia LEONARDI, 250gr
Vynikající lanýžová salsa vhodná na bruschetu, toast, do italského risotta, do uvařených těstovin, nejlépe čerstvých. Produkt je ze střední Itálie, Emilia Romagna, od výrobce balsamikových octů…
Salsa Tartufata (lanýže) s Aceto Balsamico di Modega IGP, Acetaia…
Originální italské těstoviny s pšeničnými klíčky a lanýži.Produkt je ze střední Itálie, Emilia Romagna, od výrobce Casanova.
Těstoviny " TAGLIOLINI" vaječné těstoviny s pšeničnými klíčky a…
Velmi zajímavý bílý balsamikový ocet s intenzívním aroma a chutí lanýžu. Produkt je od tradičního výrobce balsamikových octů Acetaia Leonardi (Casanova) z oblasti Modeny, kraj Emilia Romagna
Balsamikový ocet bílý s lanýži, výrobce Acetaia Leonardi Casanova, Modena,…
Lanýže tartufo
Každý lanýž má svou vlastní sezónu. Vzácné plody země jsou obzvláště citlivé na teploty, znečištění půdy, změnu klimatu. A úzce souvisí s podmínkami symbiontové rostliny, ze které čerpá látky nezbytné pro růst.
Existuje mnoho druhů lanýžů (více než 100), ale z nich pouze 9 je sběratelských a jedlých. Většina nepoživatelných lanýžů není jedovatá, s výjimkou některých druhů, které v žádném případě nepředstavují nebezpečí pro člověka.
Každý lanýž má své vlastní specifické období, protože se tvoří v různých typech půdy a v symbióze s různými rostlinami.
Pokud máte v úmyslu koupit čerstvé lanýže, nezapomeňte zkontrolovat kalendář, mohli byste být spoluviníky v tom, že jste zničili přirozenou rovnováhu, na které je založen růst lanýžů, a také riskujete, že zaplatíte mnohem více, než byste měli, a narazíte na nějaké krádeže.
Pokud uvažujete o účasti na sklizni, nezapomeňte, že je přísně zakázáno sbírat lanýže mimo sezónu.