Metodo Classico Franciacorta, Alta Langha

OBLAST FRANCIACORTA 
Kde se nachází: 
Franciacorta má výhled na jižní břeh jezera Iseo a zasahuje do uměleckého města Brescia. Je to území kopců pokrytých vinicemi a tvarovaných malými kamennými vesnicemi, věžemi s cimbuřím, hrady, prestižními sklepy, starobylými paláci a tichými kláštery. Nejlepší způsob, jak objevit Franciacorta, je toulat se mezi jezerem a kopci, možná na kole, pěšky nebo na koni, ale také na skútru, čtyřkolce, autě nebo soukromém autobusu a nechat se zajmout 
Franciacorta, území pro život a lásku mezi přírodou, historií a chutěmi
Franciacorta nabízí exkluzivní cesty k objevování své bohaté minulosti a rozmanité krajiny: kostely, hrady, kláštery a starobylé vesnice, ponořené do sugestivního prostředí, kde se kopce střídají s lesy a vinicemi.
 
Žít Franciacorta znamená být fascinován krásou v jejích různých podobách a být překvapen tradičními potravinami a vinařskými produkty, které se rozcházejí. 
Je to metoda Franciacorta, která stále zaručuje kvalitu každé jednotlivé láhve.
 
Přísná a přísná pravidla pro získávání vín absolutní kvality: použití výhradně ušlechtilých vinic, sklizených ručně, přirozené opětovné kvašení v láhvi a následné pomalé zrání a zrání na kalech, nejméně 18 měsíců, 30 měsíců pro ročníky a 60 měsíců pro rezervy.
 
ODRŮDY
Franciacorta se vyrábí z hroznů Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Blanc, které jsou povoleny maximálně do 50%.  Nedávno byla zavedena nová odrůda, Erbamat, přítomná ve Franciacorta v maximálním procentu 10%.
 
VINICE
Vinice Franciacorta mají maximální výnos 120 metrických centů hroznů na hektar a sklizeň prováděná ručně probíhá v závislosti na ročníku mezi prvními deseti srpnovými dny a prvním zářím.
Z měkkého lisování hroznů se získává moštový květ pro výrobu základů Franciacorta, které na jaře tvoří cuvée.
 
PRVNÍ FERMENTACE
Uvnitř nádrží probíhá první kvašení a na jaře výrobci vytvářejí kupáže kombinací moštů z různých vinic, vinic a sklizní.
 
DRUHÁ FERMENTACE
Po montáži kupáže se do lahvového vína přidá cukr a kvasinky, které budou provádět druhé, pomalé opětovné kvašení vína.
 
ZRÁNÍ
Lahve utěsněny korunkovým uzávěrem a naskládány ve vodorovné poloze ve sklepích, kde zůstanou v kontaktu s kvasinkami po dlouhou dobu.
 
STÁRNUTÍ
Po období stárnutí jsou lahve, které byly stohovány po dobu několika měsíců, umístěny na šikmé stojany nazývané pupitres a denně se otáčejí, aby dopravily sediment směrem k hrdlu láhve.
 
LA SBOCCATURA
Korunkový uzávěr se odstraní a přidá se "dozážní likér", který se skládá ze základního vína a cukru. Dozážní likér se přidá tak aby odpovídal dané typologii pro Franciacortu,
 
TYPOLOGIE
Dosage zero, Extra Brut, Brut, Extra Dry, Sec nebo Demi-sec. Pro Franciacorta Pas Dosé se přidává pouze základní víno.
 
  •  Dosaggio Zero: Zucchero fino a 3 g/l
  •  Extra Brut: Zucchero inferiore a 6 g/l
  •  Brut: Zucchero inferiore a 12 g/l
  •  Extra Dry: Zucchero 12-17 g/l
  •  Sec o Dry: Zucchero 17-32 g/l
  •  Demi Sec: Zucchero 33-50 g/l
OCHRANNÉ PRVKY
Před uvedením na trh jsou lahve Franciacorta opatřeny kolkem DOCG,  aby byl zaručen původ a kvalita.
 
 
Filtrovat

Dostupnosti

Dostupnosti

Příznaky

Příznaky

Ceny

Ceny

Hodnocení

Hodnocení
Na stránce
zrušit všechny filtry