Montepulciano d´Abruzzo, Arenile, DOC, Novaripa, 13%, 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Barva vína je červená, s fialkovými odlesky, příjemná vůně s tóny lesního bobulovitého ovoce a lehkými tóny vanilky. Velmi lahodná chuť s jemnými taniny. Doporučujeme k červeným masům, obzvlášť zajímavé k letnímu grilování. Vinice se nachází 250 m.n.m., půda je střední textury se sklonem k jílovitým půdám. Systém vedení je Pergola Abruzzo. Sklizeň začíná začátkem října. Vinifikace ručně sbíraných hroznů probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě 28-30°C. Jakmile je alkoholové kvašení dokončeno, začíná jablečno-mléčné kvašení. Montepulciano je název odrůdy hlavně pro centrální Itálii. Dochází však k časté záměně s víne m Nobile di Montepulciano, případně Rosso di Montepulciano. Tyto dvě vína nemají s odrůdou Montepulciano nic společného. Pocházejí z odrůdy Sangiovese, z oblasti Toskánska a patří k významným italským vínům pojmenovaným po stejnojmenné vesnici Montepulciano. Odrůda Montepulciano je samostatná odrůda se svojí tradicí a původem. Pěstuje se zhruba na 35000ha. Montepulciano má několik vinařských apelací, jednou z nejvýznamnějších je Montepulciano D´Abruzzo DOC . Montepulciano je vždy charakteristické s tóny třešní, marasca, s bohatou strukturou, jemnými taniny, málo agresivní. Aby se dosáhlo vyšší kvality hroznů a zlepšily se vlastnosti révy, provádí se v srpnu probírka hroznů a poté v prvních říjnových měsících začíná sklizeň.
Proč mi chutná?
Červené víno, které je vhodné pro každodenní příležitost. Ideální pro rodinné obědy s pikantními prvními chody, jako je amatriciana, lasagne a druhými chody založenými na pečeném mase. U tohoto vína oceníte velmi zajímavý poměr kvality a ceny produktu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.2 kg |
Ročník: | 2022 |
Objem: | 0,75L |
Alkohol: | 13% |
Odrůda: | Montepulciano d´Abruzzo |
Region: | Abruzzo |
Alergeny: | SO2 |
Zbytkový cukr: | 4gr |
Označení vína: | DOC |
Pro jakou příležitost: | rodinný oběd, každodenní příležitost |
Párování: | vepřové maso, hovězí maso, amatriciana, lasagne |