NEROPASSO, Veneto, IGT, Biscardo, 13,5%, 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Vinařství Biscardo vytvořilo tuto jedinečnou kombinaci červených odrůd: 40 % Corvinone, 20 % Cabernet Sauvignon a 20 % Merlot pod názvem vína NEROPASSO. Víno se vyrábí velmi zajímavou technikou, podobné jako pro Amarone ve Valpolicella. Část hroznů se před lisováním nechává dosoušet, tak aby se docílilo výraznější, plnější chuti.Vysoušení hroznů je typická technika, hlavně pro oblast Veneta - Valpolicella. Poté následuje zrání v nerezovém tanku a následně ve větších sudech Tonneaux. Právě technika " Appassimento" je nezbytná pro získávání vysoce kvalitních vín. Je to náročná práce, pro tuto pasáž musí být vybrány pouze zdravé hrozny, v dokonalé zralosti. Hrozny jsou uloženy do velkých plastových přepravek, jsou rozmístěny dál od sebe, aby nedošlo k pomačkání a aby k ním byl dostatečný přísun vzduchu. Bedny jsou umístěny do vinného sklepa, kde dochází k pravidelné ventilaci vzduchu a ke kontrole teploty a vlhkosti. Touto technikou projde zhruba 50 % hroznů. Následné zrání - 50 % vína po dobu 6 měsíců ve velkých dubových sudech o objemu 25 hl a zbytek zůstává v nerezovém tanku.
Výsledkem je víno tmavě rubínově červené barvy s tendencí k granátovým tónům se stárnutím. Vůně je kořenitá s náznaky zralého červeného ovoce, třešní, černých třešní a švestkového kompotu. Chuť je jemná, sametová na patře s jemnými taniny v závěru, vytrvalá. Doporučujeme párovat k červenému masu, ke kořeněným sýrům nebo k těstovinám. Půda vinice má hnědou až červenou půdu, většinou na bahnitém podloží, červená půda je na bázi čediče a částečně přechází do vápence. Každá vinice má jinou kompozici, avšak vysoká koncentrace vápence s velkým množstvím kamenů do prvního metru pod zem.
Nadmořská výška vinice je 300 - 350 m. n. m. Hustota osázení vinice je 3500 - 4000 rostlin na 1 ha. Způsob vedení: Cappucino. Sběr probíhá ručně, první dny v září. Pro techniku sušení "appassimento" se používá 50 % hroznů, které se nechávají vysoušet ve sklepě než dojde k jeho lisování Zrání probíhá, tak že 50 % vína zraje po dobu 6 měsíců v sudech o objemu 25 hl, 50 % vína zraje v nerezovém tanku.
Proč mi chutná?
Jedná se o plné víno, s výraznými tóny, s velmi elegantní tříslovinou. Víno je vhodné k párování k jídlu, avšak i samostatně po skleničce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0,75L |
Alkohol: | 13,5% |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon, Corvina, Merlot |
Region: | Veneto |
Alergeny: | SO2 |
Zbytkový cukr: | suché |
Označení vína: | IGT |
Pro jakou příležitost: | rodinný oběd, každodenní příležitost, večer s přáteli, chvíle odpočinku |
Párování: | vepřové maso, hovězí maso, ragů, lasagne, grilování |