Passimiento Nero D'Avola Frappato DOC, Baglio Gibellina, Sicílie 13,5%
Detailní popis produktu
Červené víno vyrobeno z dvou autochtonních odrůd Nero d´Avola, Frappatto, které se pěstují hlavně na Sicílii v oblasti Valle del Belice, Trapani. Vinice máji hustotu osázení 5000kusů na 1ha, výtěžnost je 90q.li/ha. Podloží těchto vinic je písčito-jílovíté s nadměrným nálezišťěm odumřelých částí. Sklizeň probíhá v polovině září. Barva vína je jasně intenzivně červená, vůně je charakteristická s nádechem červených bobulí. Chuť je plná, hřejivá, harmonická s hladkými a elegantními tříslovinami. Doporučujeme podávat k italským těstovinám a k jemným sýrům. Teplota servírování 16-18°C. Vybrané vinice, které se nacházejí v nadmořské výšce 300 až 600 metrů, jsou vedeny v Guyotu, na jílovitých půdách s omezeným výnosem hroznů na hektar. Hrozny Frappato se sklízejí v první zralosti, takže veškerá typická svěžest zůstává v moštu, který se nechává velmi pomalu kvasit v malých ocelových tancích. Hrozny Nero d'Avola se naopak nechávají na vinici pro mírné vysušení a přirozenou dehydrataci. Později se pak sbírají a s mimořádnou opatrností se ukládají do dřevěných beden. Po lehkém lisování mošt kvasí při kontrolované teplotě.Tyto dva mošty se pak vyvíjejí podle svých typických vlastností, a když se náš "pán" rozhodne, pomalu se míchají, v průběhu času a v poměrech, které vyžaduje individuální sklizeň. Přirozená sladkost vína se získává přerušením kvašení "studeným" procesem. Víno zraje několik měsíců v ocelových tancích
Proč nám chutná?
Zajímavé propojení dvou sicilských odrůd ocení příznivci červených výrazných vín.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Ročník: | 2023 |
Objem: | 0,75L |
Alkohol: | 13,5% |
Odrůda: | Nero D´Avola, Frappato |
Region: | Sicílie |
Alergeny: | SO2 |
Teplota servírování: | 16-18°C |
Zbytkový cukr: | suché |
Označení vína: | DOC |
Pro jakou příležitost: | gastronomie, catering, večer s přáteli |
Párování: | vepřové maso, hovězí maso, pečené maso |