Prosecco Romeo DOC extra dry , 11,5 % 0,2l
Související produkty
Detailní popis produktu
Barva vína je světle žlutá, se zelenkavými odlesky. Vůně je ovocná, svěží, příjemná Na patře oceníte četné a jemné perlení. Doporučujeme podávat jako aperitivo, k předkrmům a zeleninovým salátům, rybím pokrmům, rybím specialitám, k sýru parmezánového typu.
Proč mi chutná
Vyhledáváš chuť zralého jablka. Prosecco Romeo je ideální volba. Dokonale propojená svěží vůně a kvalitní perlení.
Jak se Prosecco vyrábí
Prosecco je italské víno vyráběné z odrůdy Glera, která se již od pradávna pěstuje ve východní části Veneto. Dříve se Prosecco vyrábělo jako tiché víno bez perlení.
Hrozny jsou dopraveny do vinařství, kde dochází k oddělení dřevnatých částí, třapin od hroznu. Následně je jemné lisování, kde dochází k oddělení hroznové štávy, od vinné slupky a jadérka. Poté je nefiltrovaná hroznová štáva dána do nezerového tanku, kde je zchlazena mezi 5-10°C. Během první fermentace dochází přeměně zakaleného moštu v čiré víno. Hotové víno bez perlení, je následně přendáno do dalšího nerezového tanku, který má speciální konstrukci, aby umožnil udržet větší tlak uvnitř. Tomuto tanku se říká autoclave. Přidáním dalších vybraných kvasinek do autoclave se spustí druhotné kvašení. Tato metoda je nazývána jako Charmat Martinotti. Výsledkem je perlivé víno, které projde ještě filtraci a může se nalahvovat.
Rozdělení dle zbytkového curku:
Extra Brut 0-6gr/l - Brut 6-12g/l - Extra dry 12-17g/l Dry 17-32g/l
Doplňkové parametry
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Objem: | 0,75L |
Alkohol: | 11,5% |
Odrůda: | Glera |
Region: | Veneto |
Alergeny: | SO2 |
Teplota servírování: | 6-8° |
Označení vína: | DOC |
Pro jakou příležitost: | oslavy, svatby, gastronomie, catering, rodinný oběd, každodenní příležitost |
Párování: | bruschetta, těstoviny, risotto, prosciutto crudo, první chody, zelenina, předkrmy, sýry parmezánového typu |