Červená vína Nebbiolo

Objevte Nebbiolo – elegantní červené víno z Piemontu s tóny růží, třešní a koření. Skvělé k vyzrálým sýrům, zvěřině a tradiční italské kuchyni.

11 articole în total

Preţ

9169
0.0400560799169

Branduri

Vintage

Volume

Varietà

Regione

Temperatura di servizio

Valutazione del vino

Per quale occasione

Abbinamento

11 articole de afişat
ProduttoriDiGovone 0099 350x600
28 €
BB17CO075
Barolo, DOCG, 2010, Serralunga d'Alba, Cantina Fontanafredda, 14%, 500 ml
44,02 €
81010807
Barolo, DOCG, 2019, Matteo Ascheri, Piemonte, Italia 14%, 0,75 l
48,03 €
BL19C
Barbaresco, DOCG, 2015, Tradizione, Cantina Fontanafredda, 13,5%, 0,75l
55,68 €
82119206
Barolo Serralunga 2019 Renaissance
59,68 €
81019206
BAROLO SERRALUNGA 1,5 LT con Cassa legno (1)
GRATUITGRATUIT
128,18 €
81015311

Nebbiolo – ikonická odrůda Piemontu

Nebbiolo je jedna z nejprestižnějších italských červených odrůd, známá pro svou komplexní aromatiku, výrazné třísloviny a schopnost dlouhého zrání. Tato odrůda je základem slavných vín jako Barolo a Barbaresco, ale vynikající vína z ní pocházejí i z dalších oblastí Piemontu.

Charakteristika vína Nebbiolo

  • Barva: Světle rubínová, s cihlovými odlesky při zrání.
  • Aroma: Intenzivní tóny růží, fialek, červených třešní, tabáku a koření.
  • Chuť: Středně plná až plná, s pevnými tříslovinami a dlouhým, elegantním závěrem.
  • Obsah alkoholu: Obvykle mezi 13–15 %.

Oblasti pěstování Nebbiola

  • Barolo DOCG: Nejvýznamnější oblast, kde vína zrají minimálně 3 roky (Riserva 5 let) a dosahují mimořádné komplexnosti.
  • Barbaresco DOCG: Elegantnější a přístupnější než Barolo, ale stále s vysokým potenciálem zrání.
  • Langhe Nebbiolo DOC: Mladší a svěžejší styl vína, který je ovocnější a dříve pitelný.
  • Gattinara a Ghemme DOCG: Strukturovaná vína ze severního Piemontu s delším zráním.

Ideální párování s pokrmy

  • Zvěřina: Pečená srnčí kýta, kančí ragú.
  • Těstoviny: Tagliatelle s lanýži, lasagne s ragú.
  • Sýry: Parmazán, pecorino, středně vyzrálé italské sýry.
  • Houbové pokrmy: Risotto s hříbky, dušené houby s bylinkami.

Servírování vína Nebbiolo

  • Teplota podávání: 16–18 °C.
  • Dekantace: Doporučuje se alespoň 1–2 hodiny před podáváním.
  • Sklenice: Velká burgundská sklenice pro rozvinutí komplexní aromatiky.

Nebbiolo je víno pro opravdové milovníky strukturovaných a elegantních červených vín. Vyzkoušejte jeho různé styly a objevte jeho jedinečné kouzlo.