Červená vína z regionu Piemonte

Objevte červená vína z Piemontu – domov elegantního Nebbiola, Barola a Barber. Víno plné charakteru, skvělé k těstovinám, zvěřině a vyzrálým sýrům.

13 articole în total

Preţ

9169
0.0400560799169

Branduri

Vintage

Varietà

Regione

Valutazione del vino

Abbinamento

13 articole de afişat
Barbera d'Alba, Superiore, Borbonica, Piemonte, DOC, Produttori di Govone 14%, 0.75l 1.BA20CO075TS
ProduttoriDiGovone 0099 350x600
28 €
BB17CO075
Barolo, DOCG, 2010, Serralunga d'Alba, Cantina Fontanafredda, 14%, 500 ml
44,02 €
81010807
Barolo, DOCG, 2019, Matteo Ascheri, Piemonte, Italia 14%, 0,75 l
48,03 €
BL19C
Barbaresco, DOCG, 2015, Tradizione, Cantina Fontanafredda, 13,5%, 0,75l
55,68 €
82119206
Barolo Serralunga 2019 Renaissance
59,68 €
81019206
BAROLO SERRALUNGA 1,5 LT con Cassa legno (1)
GRATUITGRATUIT
128,18 €
81015311
SET Piemonte II
129,82 €
KOMPLETPIEMONTE

Červená vína z Piemontu – noblesa a elegance severní Itálie

Piemont, jeden z nejprestižnějších vinařských regionů Itálie, je domovem některých z nejvyhledávanějších červených vín na světě. Nejvýznamnější odrůdou regionu je Nebbiolo, která dává vzniknout ikonickým vínům Barolo a Barbaresco. Piemont však nabízí i další skvělá červená vína, jako jsou Barbera nebo Dolcetto.

Nejznámější červená vína z Piemontu

Barolo DOCG

  • Charakter: Plné, strukturované víno s výraznými tříslovinami a vysokou kyselinkou.
  • Aroma: Tóny růží, fialek, červených třešní, tabáku a koření.
  • Zrání: Minimálně 3 roky, u varianty Riserva 5 let.

Barbaresco DOCG

  • Charakter: Elegantní a jemnější varianta Nebbiola oproti Barolu.
  • Aroma: Vůně sušených květin, červeného ovoce a koření.
  • Zrání: Minimálně 2 roky, u varianty Riserva 4 roky.

Barbera d'Alba DOC a Barbera d'Asti DOCG

  • Charakter: Ovocné a sametové víno s nižší tříslovinou.
  • Aroma: Švestky, třešně, čokoláda a vanilka.
  • Styl: Lehčí varianty i strukturovaná vína s dubovým zráním.

Dolcetto d'Alba DOC

  • Charakter: Lehčí, ovocné víno s nižší kyselinkou.
  • Aroma: Červené bobule, mandlové tóny.

Ideální párování s pokrmy

  • Tradiční piemontská kuchyně: Hovězí carpaccio, lanýžová rizota.
  • Těstoviny: Tagliatelle s ragú, těstoviny s lanýži.
  • Zvěřina: Pečená srnčí kýta, dušený kanec.
  • Sýry: Parmazán, pecorino, gorgonzola.

Servírování červených vín z Piemontu

  • Teplota podávání: 16–18 °C.
  • Dekantace: U Barola a Barbaresca doporučujeme dekantaci minimálně 1–2 hodiny.
  • Sklenice: Velká sklenice typu burgundské pro rozvinutí komplexní aromatiky.

Červená vína z Piemontu jsou skvělou volbou pro milovníky elegantních, strukturovaných vín s dlouhým potenciálem zrání.