Rosé Prosecco Juliet, Millesimato, spumante, DOC, extra dry , Vitevis, 11,5%, 0,75l

Více za méně
Značka: Vitevis
295 Kč 393,33 Kč / 1 l
Skladem (>100 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2025
Možnosti doručení
Množstevní sleva
1 - 5 ks
295 Kč / ks
6 - 11 ks = sleva 5 %
280 Kč / ks
12 a více ks = sleva 8 %
271 Kč / ks
Ušetříte 0 Kč

Růžové Prosecco pod názvem Juliet je snoubení odrůdy Glera a Pinot Nero. Výsledkem je  lososová barva, velmi jemné a trvanlivé perlení, chuť je vyvážená, příjemná

Detailní informace

Detailní popis produktu

Barva vína je světle růžová, s barvou broskvových květů .  Perlení je krémové, jemné a vytrvalé. Buket je intenzivní, ovocný s květinovými tóny. Chuť je příjemná, s jemnou kyselinkou s příchutí čerstvého ovoce.  Doporučujeme podávat jako aperitivo, k předkrmům od jednoduchých finger food až po smažené ryby.

  Hrozny jsou pěstovány na svazích s jílovitou půdou. Vinifikace růžového Prosecco probíhá nejprve krátkou macerací po dobu  24 -36 hodin při 8 -10 °C. První kvašení probíhá uvnitř nerezové nádrže při 18 ° C s vybranými  autochtonními kvasinky. Část červených hroznů je  vinifikována samostatně s krátkou macerací, která dodává vínu tu správnou barvu a typický charakter.  Nové víno se udržuje na kalu po dobu jednoho měsíce, poté se filtruje a dekantuje do autoklávů pro druhou fermentaci, která probíhá s přidáním dalších selektivních kvasinek a trvá po dobu 20-25dní. Poté pokračuje zrání, které trvá do 40-50 dnů. Poté dochází k lahvování a zrání v lahvi po dobu několika týdnů.

Proč mi chutná?

Dlouho se očekávalo povolení od Consorzia Prosecco DOC pro povolení výroby Rosé Prosecco. Propojením povolených odrůd Glera a Pinot Nero vzniká opravdu zážitek, který si zamiluje každý kdo vyhledává šumivá vína s kvalitním perlením a elegantní chuťí.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivá vína
Hmotnost: 1.4 kg
Ročník: 2024
Objem: 0,75L
Alkohol: 11,5%
Odrůda: Glera, Pinot Nero
Region: Veneto
Alergeny: SO2
Označení vína: DOC
Pro jakou příležitost: oslavy, svatby, přípitek, catering, rodinný oběd, každodenní příležitost
Párování: ryby, aperitiv, finger food