Růžový Condimento Balsamico Rosé “Cuore” Qualità 6 , srdce, Casanova, 50ml
Detailní popis produktu
Barva balsamikového octu je růžová , způsobená jemným zpracováním hroznů odrůdy Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová štáva (mosto cotto), nikoliv v kombinaci s vinným octem. Doporučujeme na: syrovou nebo vařenou zeleninu, pinzimoni, rybí nebo masové marinády, tatarák, grilované a smažené pokrmy, carpaccio, bramborový salát, avokádo, houby, studenou rýži, sushi, ústřice, pošírovaná vejce, ovocné saláty, vinaigrety, koktejly.
Jak se rodí bílé balsamico
Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano . Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna
Doplňkové parametry
Kategorie: | Balzamikové octy |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Objem: | 0,05l |
Odrůda: | Trebbiano, Lambrusco |
Region: | Emilia Romagna |
Pro jakou příležitost: | gastronomie, dárky, vaření |
Párování: | pečená zelenina, pečené maso, grilování, grilovaná zelenina, smažené brambory, finger food, sushi, ústřice |