Růžový Condimento Balsamico Rosé “Cuore” Qualità 6 , srdce, Casanova, 50ml

Značka: Casanova
239 Kč 4 780 Kč / 1 l
Skladem (21 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2025
Možnosti doručení

Condimento Balsamico Rosé “Cuore” Qualità 6 , srdce, Casanova, 50ml je elegantní růžový balsamikový ocet. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Barva  balsamikového octu je růžová , způsobená  jemným zpracováním hroznů odrůdy  Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová štáva (mosto cotto), nikoliv v  kombinaci s vinným octem. Doporučujeme na: syrovou nebo vařenou zeleninu, pinzimoni, rybí nebo masové marinády, tatarák, grilované a smažené pokrmy, carpaccio, bramborový salát, avokádo, houby, studenou rýži, sushi, ústřice, pošírovaná vejce, ovocné saláty, vinaigrety, koktejly.

 

 Jak se rodí bílé balsamico  

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano . Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.


Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.


Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna

Doplňkové parametry

Kategorie: Balzamikové octy
Hmotnost: 0.2 kg
Objem: 0,05l
Odrůda: Trebbiano, Lambrusco
Region: Emilia Romagna
Pro jakou příležitost: gastronomie, dárky, vaření
Párování: pečená zelenina, pečené maso, grilování, grilovaná zelenina, smažené brambory, finger food, sushi, ústřice