Bertagnolli
Původ lihovaru Bertagnolli, nositele četných ocenění za kvalitu výrobků, sahá až do roku 1870. Tehdy se majitelka jednoho z největších podniků v severoitalské oblasti Piana Rotaliana, Giulia Kreutzenberg, provdala za Edouarda Bertagnolli, dědice zavedené farmaceutické firmy. Díky použití destilačních nádob, známých z farmaceutické praxe pod názvem alambik a technice tzv. mariánské lázně, původně používané renesančními alchymisty, kteří destilovanou látku ukládali do nádoby s vodou vložené do pece, aby tak zabránili přímému kontaktu látky s ohněm, se podařilo vyrobit destiláty nepřekonatelné kvality, jenž se okamžitě stávají velmi oblíbenými. Záhy se jim dostává oficiálního uznání a to když v roce 1886 habsburský dvůr ve Vídni udělil titul C.a K. dvorní dodavatel. Palírna Bertagnolli se nacházi v kraji zvaném Piana Rotaliana, o které již Geothe hovořil jako o "nejkrásnější vinné zahradě Evropy". Oblast chráněna horami má vnitrozemské klima s chladnými zimami, teplými léty a denními a nočními teplotními rytmy tolik příznivými pro dozrávání vinné révy. Na optimální dozrávání hroznů mají blahé důsledky i nivní půdy dané častými záplavami v minulosti lemujících řek Adige a Noce. Za 150 let jsme díky novým nápadům a investicím zdokonalili naše trentinské lihoviny a grappy, s cílem dosáhnout dokonalosti s nezměněnou odvahou a energickou vytrvalostí.
Stránka 1 z 1 - 22 položek celkem