Casanova

Farma Leonardi má své kořeny v 18. století, ale od druhé poloviny 19. století se věnuje výhradně výrobě vysoce kvalitního balzamikového octa z vlastních surovin. Ve skutečnosti se podnik rozkládá na 10 hektarech půdy, na níž se pěstují vinice, především Trebbiano di Modena (bílé hrozny) a Lambrusco (červené hrozny) v kvalitě Sorbara, Castelvetro a Ancellotta. Je proto definován jako podnik s uzavřeným cyklem nebo krátkým řetězcem, protože všechny fáze výroby probíhají v místě sklizně.

Balzamikový ocet je jedinečné dochucovadlo, které se vyrábí v omezeném množství, protože je historicky spjato s provinciemi Modena a Reggio Emilia. Zdá se totiž, že mikroklima těchto oblastí s velmi vysokými teplotními výkyvy mezi horkými léty a krutými zimami umožňuje, aby Mosti optimálně kvasilo a zrálo podle tradičních výrobních postupů. Tato tradice je stále živá v rodině Leonardi, která s trpělivostí a pečlivostí opakuje rok co rok výrobní cyklus balzamikového octa z Modeny, a to gesty, která se opakují již po staletí a která vyvolávají stále nové emoce.

Giovanni, Clelia, Francesco a Clara Leonardiovi, obklopeni zkušenými a starostlivými spolupracovníky, vás přivítají na rodinné farmě Antica Corte dei Campi Macri, aby vám přiblížili dlouhou a fascinující životní cestu ušlechtilého balzamikového octa.

Balsamikový ocet Casanova se narodil v oblasti Formigine Modena, zemi, která po staletí dává všem milovníkům dobrého jídla jedním z hlavních produktů z italské kuchyně, tradiční octem balsamico z Modeny. Vyrábí se z vařeného moštu z vybraných hroznů vinné révy Lambrusco a Trebbiano pěstovaných na kopcích Emilie podle starých rodinných tajemství. Zraje v sudech z ušlechtilého dřeva, aby získalo aromatickou a chuťovou komplexnost, je ručně vyráběno s pečlivostí a oddaností. 

Geniální literát a neúnavný cestovatel Giacomo Casanova je považován za největšího svůdníka všech dob. Své milostné dobyvatele, kterým rád dával ampulku vynikajícího balzámu Balsamico, v té době uznávaného pro své afrodiziakální účinky, uměl chytit pod krkem. Už v 18. století byl totiž balsamico považován za ceněný elixír, který dokázal svádět chuťové buňky svými vůněmi, chutěmi a vůněmi a byl oceňován i jako vynikající digestiv.

Výběr moštu z typických modenských hroznů, dlouhé zrání v drahých dřevěných sudech, čas a lidská trpělivost jsou tajnými ingrediencemi pro získání vznešeného balzamikového octa, který se vyznačuje typickou tmavě hnědou barvou, komplexní, harmonickou a pronikavou vůní a sametovou sladkokyselou chutí.

Tradiční balzamikový ocet Casanova z Modeny CHOP je jemné jídlo, které svými jedinečnými vlastnostmi lahodí všem smyslům. Má tmavě hnědou barvu, intenzivní a pronikavou vůni, hustou a krémovou konzistenci a sametovou sladkokyselou chuť, která si podmaní chuťové buňky. Tajemství jeho jedinečnosti spočívá v pomalém zrání hroznového moštu vařeného ve vzácných dřevěných sudech podle řemeslné tradice, která se řídí pomalým rytmem ročních období. Čistá vášeň pro tato gesta předávaná z generace na generaci, která jsou schopna dát život jednomu z nejúchvatnějších koření v současné kuchyni. 

Přirozeně rafinovaný a elegantní tradiční balzamikový ocet Modena CHOP je ikonou ve světě gastronomie. Pouze z hroznů Trebbiano a Lambrusco pěstovaných v provincii Modena může vzniknout tak výjimečné koření. Při každém ochutnání se nabízí neodolatelný buket chutí, který se vyznačuje smyslností svých intenzivních a obklopujících tónů. Každý pokrm, od předkrmu až po dezert, je obohacen o nové chuťové nuance díky harmonickému spojení se vznešeným balzamikovým octem. Balsamico Casanova uchovává historii tradičního balzamikového octa a předává vášeň pro tuto gastronomickou dokonalost spojenou se starobylými rodinnými znalostmi a láskou ke své zemi. Prvním tajemstvím jedinečnosti tradičního balzamikového octa Modena CHOP je surovina: vařený mošt získaný z místních hroznů. Balzamikový ocet Casanova se rodí z plodů naší štědré země a celý proces jeho výroby probíhá právě zde, s respektem k přirozenému rytmu a starobylým tradicím předávaným po generace. Když horké léto ustoupí barvám podzimu a hrozny dozrají mezi řádky, otevře se opona slavnosti, která se opakuje každý rok: nastává čas sklizně, kdy se pečlivě vybírají nejzralejší a nejvoňavější hrozny a ručně se sbírá každý hrozen, aby se mu dostalo potřebné péče. Hroznový mošt se pomalu vaří na přímém ohni v otevřených kotlích, dokud se jeho objem nezmenší na polovinu. Ani zde není třeba spěchat: oheň je veselý, ale nikdy ne příliš silný, protože mošt se musí trpělivě vařit více než 36 hodin, aby nasál nezaměnitelné aroma a chuť, které po dlouhém zrání v dřevěných sudech učiní naši vzácnou láhev balzamika jedinečnou a výjimečnou. Tak začíná dlouhá cesta moštu různými fázemi, které vedou k tomu, že se po minimálně dvanácti letech stane tradičním balzamikovým octem Modena CHOP „Affinato“ a po minimálně 25 letech CHOP „Extravecchio“. Tradice velí, aby se vařený hroznový mošt nechal zrát v sudech ze vzácných dřevin, jako je dub, kaštan, třešeň, jalovec, jasan, moruše a akácie, jejichž typické vlastnosti dodávají balzamiku rozmanité barevné odstíny a vzácné aromatické tóny. Zrání vždy probíhalo na půdách, kde prudké teplotní výkyvy mezi horkými léty a chladnými zimami přispívají k autentické proměně produktu. Tento pomalý tanec provází Casanova Balsamic i dnes při jeho trpělivém zrání. Každá láhev tradičního balzamikového octa z Modeny s DOP má jedinečné nuance, které svědčí o krocích jeho trpělivé výroby. Od dekantace k dekantaci se balzamikum každý rok přelévá z jednoho sudu do druhého, dokud nedosáhne nejmenšího v řadě. Každý z nich dává zvláštní barvy, vůně a chutě. Nejedná se o pouhé přelévání, ale o zručnou hru dekantování a dolévání pod vedením zručných řemeslných výrobců. Během této dlouhé doby se balzamikový ocet přirozeně zkoncentruje, získá hustou, sametovou konzistenci a sladkokyselou chuť, která potěší chuťové buňky. Tradiční balzamikový ocet z Modeny CHOP prochází přísným testováním, které provádějí mistři degustátoři, aby získal certifikát kvality. Teprve poté může být pečlivě zabalen do exkluzivního kelímku pod pečlivým dohledem certifikačního orgánu a získat pečeť záruky, která je nezaměnitelným znakem originality výrobku. O výjimečnosti tohoto tradičního balzamikového octa z Modeny s chráněným označením původu již není pochyb: chráněné označení původu zaručuje, že byl vyroben při důsledném dodržování norem a postupů kvality kodifikovaných ve výrobních předpisech.

Cena

1397499
11397499
26 položek celkem
Crema di Balsamico ai Lamponi, malina, Casanova, 220g
139 Kč
CS0932
Crema di Balsamico al Fico, fík, Casanova, 220g
139 Kč
CS0902
Crema di Balsamico al Limone, citrón, Casanova, 220g
139 Kč
CS3085
Crema di Balsamico al Mango, Casanova, 220g
139 Kč
CS0930
Crema di Balsamico al Tartufo,lanýže, Casanova, 220g CS0904
Crema di Balsamico Classica, Casanova, 220g
139 Kč
CS0900
Sugo pronto Napoletana, Casanova,  250g
Akce
195 Kč –20 %
155 Kč
B-CN0736
cs0825m
299 Kč
CS0825
Condimento SABA,  Casanova, Itálie  500ml
489 Kč
B-CS0445
Nahoru
Další produkty

Stránka 1 z 2 - 26 položek celkem