Paolazzi
Palírna Paolazzi Vittorio byla založena v roce 1962 v obci Faver v údolí Cembra, aby pokračovala v rodinné tradici „lambicar“, v níž dnes pokračuje jeho syn Martino.
Po první světové válce se destilace matolin stala ilegální a v údolí Cembra se prováděla tajně: riskantní činnost, která však umožnila přežít velmi tvrdé a chudé rolnické hospodářství. Právě z tohoto důvodu nabývá dialektový výraz „lambicar“ dvojího významu: „umění vyrábět grappu (pálení)“ a „vést život v těžké práci a dřině v chudém rolnickém hospodářství minulosti“. Jeho pradědeček z otcovy strany Giuseppe vlastnil palírnu ještě před připojením Trentina k Itálii, kdy byla povolena výroba grappy pro domácí použití. Následně se jeho vnuk Vittorio, který dokončil studia na zemědělském institutu v San Michele, rozhodl zušlechtit „lambikářskou“ činnost rodinné farmy vytvořením malého lihovaru. Aby byla respektována tradice Trentina a Cembrana, byla zvolena metoda diskontinuální destilace parou.
Dnes, po více jak 60 letech činnosti, se malý lihovar rozrostl a nashromáždil mnoho zkušeností s destilací a s péčí o všechny detaily nezbytné pro získání kvalitních produktů při zachování typičnosti a tradičnosti.
Stránka 1 z 1 - 14 položek celkem