Vitevis
Vitevis se nachází v v srdci Benátska, kde se vášeň pro víno snoubí s jedinečnými terroiry čtyř historických vinařství. V srdci Benátska, mezi kopci Verony a Vicenzy, na vápenaté, sopečné a morénové půdě, kde vinice objímá slunce a větry jezera Lago di Garda, se nachází Vitevis. Mírné klima, slunečná expozice a jedinečné území charakterizované různými typy půdy dělají z tohoto koutu Itálie skutečný ráj pro vinařství. Každý den pracuji na výrobě kvalitních vín, která označují území, které respektuje a chrání, aby zachovalo organoleptické vlastnosti vín Vitevis. Jedinečnost enologického produktu nevyplývá výlučně ze souboru interakcí mezi lidskou činností a životním prostředím, ale také ze vztahu, který váže révu na mikroklima a minerální vlastnosti půdy, v níž se pěstuje. Terroir proto hraje ústřední roli při určování kvalitativního výsledku suroviny, hroznu. Od péče o půdu až po provozní řízení má přínos, který každý z přináší společnosti Vitevis velký význam pro zajištění kvality a udržitelnosti výroby, která se odráží v hodnotách společnosti.
Certifikace a certifikáty
Ve společnosti Vitevis se práce a odhodlání odrážejí v certifikacích získaných od kontrolních orgánů třetích stran. Ve skutečnosti jsme neustále odhodláni získávat a udržovat certifikace kvality a bezpečnosti, abychom chránili spotřebitele a bezpečnost potravin. Tato ocenění nejen potvrzují kvalitu a udržitelnost našich vín, ale jsou také charakteristickým znakem, který naši zákazníci znají a oceňují.
- Vinař: Strážce vinice a území, tvůrce produkce hroznů, nezbytný prvek, který dává život skvělému vínu.
- Agronom: Zelené srdce udržitelného vinařství. Ten, kdo kombinuje znalosti s technikou v souladu s nejekologičtějšími pěstitelskými postupy.
- Enolog: Strážce starověkých znalostí a inovací má za úkol starat se o hrozny a přeměňovat je na víno s krejčovskými dovednostmi.
- Tým Vitevis: Lidé, kteří se s vášní a odhodláním aktivně podílejí na úspěchu společnosti ve všech oblastech. Pracují s nadšením a každý den čelí novým výzvám.
- Zákazník: Ti, kteří věří v naše vína, v hodnoty společnosti a každý den, oceňují emoce z dobré sklenice. Naši velvyslanci v Itálii i v zahraničí.
Cantine Vitevis sdružuje 4 nejstarší vinařské družstva z regionu Veneto
Colli Vicentini
je vinařské družstvo s tradicí od roku 1955. Nespoutaná elegance šumivých vín. V dubnu 1955 se dalo 33 nadšených členů vedených se zápalem Tulliem Pranovi, prvním prezidentem rodícího se družstva, život náročnému podniku: Cantina Colli Vicentini. Cantina Colli Vicentini se nachází v oblasti jílovitých půd, které jsou díky mírnému podnebí a slunečné expozici obzvláště vhodné pro pěstování vinné révy. Kořeny vinic leží v pohoří Berici, které je svědkem éry, která sahá až do doby před asi 60 miliony let, kdy geologické výzdvihy vytvořily jílovitou půdu. Zde, v srdci Benátska, daleko od podhůří, mezi Alpami a Benátskou nížinou, je podnebí mírné, s menším množstvím srážek než v nejsevernějších oblastech provincie Vicenza a Benátska obecně.
značky: Torre dei Vescovi, Romeo, Juliet, speciální edice: Tullio I°, spumante brut Prosecco D.O.C Millesimato, cuvée del Fontatore, Carlo V. Il Rosso dell´Imperatore Rosso Veneto I.G.T.
Cantina Gambellara
od roku 1947, dokonalost historického vinařského monopolu a další Cantina di Gambellara je prvním družstevním vinařstvím v provincii Vicenza, které bylo založeno v roce 1947 na základě předchozího družstevního vinařství Enopolio di Gambellara, aktivního od roku 1920. Nachází se ve vesnici Gambellara na hranicích s Veronou, v posledním úseku pohoří Lessini, v nadmořské výšce mezi 250 a 500 metry, v mírné krajině pokryté vinnou révou a svěžím údolím protnutým několika vodními cestami, charakterizovanými přítomností vyhaslé sopky s černými čediči. Ve 20. letech 20. století lidé pěstovali vinnou révu a vyráběli víno pro své rodiny. Hrozny a vína byly nezbytnou součástí života. A právě zde se někteří zemědělci rozhodli spojit své síly a založit družstvo, které se věnuje prodeji vína a dalších potravinářských výrobků a také podporuje členy při výuce nových vinařských technik a zajišťuje stabilní příjem pro jejich rodiny.
značka: Ca Vegar
Castelnuovo del Garda
od roku 1958, tam, kde se jejich víno setkává s vánkem jezera Lago di Garda. Od dubna 1958 se Cantina Sociale Veronese del Garda, která má rozlohu několika hektarů a pouze 11 zakládajících členů, vydala na cestu postupného a neustálého růstu. Nachází se na strategickém místě v Castelnuovo del Garda, v blízkosti jezera a kousek od slavné Verony, města lásky, a stal se přitažlivým místem pro turisty z celého světa, což jim poskytuje nezapomenutelnou cestu historií, kulturou a ochutnávkou kvalitního vína. Tato oblast má Morénový původ, vápenaté půdy jsou bohaté na fosilní odpad. Vinice, které se z velké části nacházejí na půdách morénového původu, dodávají vínům nezaměnitelnou mineralitu vyráběných vín. Jedinečné mikroklima jezera Lago di Garda, jeho oblast vlivu zasahuje do malebných kopců jihovýchodně od jezera Lago di Garda, zahrnující především prestižní denominace včetně Bardolino DOC, Custoza DOC, Lugana DOC a Bardolino Superiore DOCG.
Vinařství Val Leogra
od roku 1961, kolébka tradice a rolnické civilizace. Vinařství Valleogra v Malo, nejmenší družstevní vinařství v oblasti Veneto, je mladým klenotem, ale silně zakotveným v tradicích, ale s posláním k ekologickému zemědělství. Uvnitř se nachází sugestivní muzeum věnované rolnické civilizaci. Nachází se na úpatí Pedemontany, údolí mimořádné krásy, které je věnováno vylepšování místních produktů, jako je sýr Asiago a víno Durello. Toto území se nachází v přechodné klimatologické poloze, která podléhá různým vlivům: zmírňujícímu účinku vod Středozemního moře, orografickému účinku alpínského řetězce a kontinentalitě středoevropské oblasti, což je vzácná kombinace faktorů.
Stránka 1 z 2 - 43 položek celkem