Extra virgin olivový olej s lanýži. Ideální pro ochucení těchto pokrmů: recepty s vejci, risotto, těstoviny, brambory, syrová zelenina a i vařená zelenina, masové pokrmy,
Acetaia Casanova
Rodinná společnost zaměřená pouze na výrobu kvalitních balsamikových octů z Modeny
Držitelé mise balsamico Casanova chtějí předat vášeň tohoto vynikajícího výrobku spojeného se silnou rodinnou tradicí a láskou k jejich zemi.
Teprve po mnoha letech oddanosti k práci lokální odrůdy hroznů Trebbiano a Lambrusco a respektování pravidel a tajemství pozorovaných po celé generace, dostanete Aceto Balsamico Tradizionale di Modeny, vyznačující se tou správnou hustotou, od tmavě hnědé a lesklé, s komplexním aroma, příjemnou kyselinkou a sametově hořkosladkým závěrem pro svádění všech labužníků CASANOVA.
Giacomo Girolamo Casanova byl považován za největšího svůdce všech dob, a dokonce i dnes v italském jazyce, termín "Casanova" je synonymem pro "idol". Geniální učenec, neúnavný cestovatel, dobrodruh, a to zejména zhýralec Casanova líčí ve svých pamětech. Azienda Agricola Leonardi má původ v 700, ale v druhé polovině roku 800, který je věnován výhradně na výrobu vysoce kvalitního octa balsamico, s použitím vlastních surovin. Ve skutečnosti, společnost pokrývá 10 hektarů půdy obdělávané vinice, většinou Modena Trebbiano (bílé hroznové) a Lambrusco (červené hrozny) v kvalitě Sorbara, Castelvetro a Ancellotta. To pak definuje uzavřenou smyčku, nebo s krátkým řetězcem, protože všechny fáze výroby probíhají v místě odběru. Balsamico je světově jedinečný, vyrábí se v omezeném množství, protože historicky se váže k provinciím Modena a Reggio Emilia. V důsledku mikroklima v těchto oblastí, se změnami vysokých letních teplot se studenými zimy, umožňuje kvasení moštů v balsamikové octy za dodržení tradičních výrobních postupů. Tato tradice je stále naživu v rodině Leonardi, která trpělivě a pečlivě reprodukuje z roku na rok výrobní cyklus octu balsamico z Modeny, s hesly, které se opakují po staletí a tím vytvářejí emoce, které se neustále obnovují. John, Clelia, Francis a Clara Leonardi, obklopeni zkušenými pracovníky, rádi uvítají na rodinné farmě návštěvníky a milovníky balsamikových octů.