Manicardi

ManicardiRodinné vinařství Manicardi zpracovává odrůdu LAMBRUSCO nejen pro výrobu šumivého vína, ale také pro výrobu ušlechtilého balsamikového octa.

Základem je vařený vinný mošt. Stálým zahříváním a mícháním se mění mošt do tmavé, karamelové barvy. V zimě se nechá odpočinout a na jaře se dává do malých dubových sudů. Zrání v sudu probíhá většinou na půdách, kde je velké teplo během léta a chladno během zimy.

Balsamikové octy se liší déklou zrání v sudu a druhem použitého dřeva sudu (dub, kaštan, cherry).

Chuť: sladkokyselá až sladká

Použití: zeleninové saláty, maso, rizotto, čersvé jahody




Zboží daného výrobce

Filtrovat

Ceny

Ceny

Hodnocení

Hodnocení
Na stránce
zrušit všechny filtry
Zvolené podmínky nesplňuje žádné zboží.