Lodali

Lodali„Devono essere le uve miglori“, „to musí být ty nejlepší hrozny“ řekl Giovanni Lodali v roce 1939, protože tady víno má každý. A všichni znamená hodně. Pokud budeme dobře víno vyrábět, vinifikovat, máme možnost jít na jiné trhy.

Život této společnosti je průřez úsilí existovat mezi kopci Langhe. Je to příběh Giovanni Lodali, zemědělce, syna farmáře, který začal vyrábět víno pro své zákazníky v restauraci Treiso, jediné v tehdejším malém okrese.

Po válce Giovanni staví dům a velký vinný sklep. Jsou to roky, které vytvářejí kořeny a naděje pro rodinu Lodali, spojené s Treiso. V roce 1955 jeho syn Lorenzo absolvoval ve městě Alba vinařskou školu. V roce 1958 Lorenzo vyrábí jako první Barbaresco Cru a Barolo Cru z jedné vinice.
V roce 1982 Lorenzo umírá. A právě v té době se narodil Walter a jeho odvaha pokračovat v projektu se zaměřením na kvalitu a jedinečnost. Walter absolvuje v roce 1998 vinařskou školu v Albě, stává se tak mladým dědicem, ale uvnitř je stále víno, které ho provází životem. Zvyšuje terroir vinice v oblasti Bric Sant Ambrogio a obnovuje vinice s perfetkní výrobní technikou. V roce 2005 se dostává na trh řada LORENS . Řada vyrobena z těch nejlepších ročníků z vinic BRIC Sant´Ambrogio.

Zboží daného výrobce

Filtrovat

Ceny

Ceny

Hodnocení

Hodnocení
Na stránce
zrušit všechny filtry
Zvolené podmínky nesplňuje žádné zboží.