Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml 15LET
- Kód
- CS0130
- Hmotnost
- 1 kg
- Dostupnost
- Skladem
- Naše cena s DPH
- 1 790,00 Kč/ks76,17 €
Popis
Barva balsamikového octu je tmavá , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová štáva (mosto cotto), nikoliv v kombinaci s vinným octem. Tento produkt zraje v dubových soudkách různých velikostí zvaných "batteria" minimálně 15let.
Vůně je delikátní, intenzivní, povidlová. Chuť je sladká, s výrazným dlouhým závěrem. Jelikož se jedná o exkluzivní produkt, používá se i jako digestiv na závěr významných slavnostních večeří či obědů, například na dezerty, na ovoce.
Odrůdové složení: 1/3 Lambrusco, 2/3 Trebbiano
Oblast: Emilia Romagna
Jak se rodí bílé balsamico
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Parametry
Parametry produktu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml 15LET
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů