Barva vína je rubínově červená s granátovými odlesky. Vůně je čistá, intenzivní, s náznaky vanilky, koření, sušené růže. Chuť je suchá, plná, sametová, harmonická a dlouho přetrvávající. Ideální pro…
Bolla Ciao, Metodo Classico, Fontanafredda, Piemonte DOC BRUT 12,5%vol.
- Kód
- 87O00206
- Hmotnost
- 1 kg
- Dostupnost
- Skladem
- Naše cena s DPH
- 539,00 Kč/ks22,94 €
Popis
Šumivé víno vyráběné tradiční metodou zrání v lahvi z odrůdy Pinot Nero a Chardonnay.
PŘÁTELSKÉ, NEFORMÁLNÍ ...A ITALSKÉ
Hrozny jsou sklizeny do přepravek o hmotnosti 20kg, poté jsou velmi jemně lisovány. Takto získaný mošt je umístěn do nádrže s řízenou teplotou pro statickou dekantaci, kde začíná primární fermentace při nízké teplotě 16-18°C. Víno na konci fermentace je udržováno na kalech až do jara. Výsledkem je víno, které má zlatavou barvu se zelenými odlesky. Perlení je velmi jemné a vytrvalé. Ve vůni má víno vysokou intenzitu, složitější tóny připomínající ovoce s bílou dužinou jako je hruška, broskev, následně i opečený sušený a i čerstvý chléb. V ústech vyniká typická struktura odrůdy Pinot Noir, který se dobře kombinuje se svěží kyselinkou.
Víno se vyrábí kupáží spojením těchto dvou odrůd.
Odrůdy se pěstují v nadmořské výšce 300m.n.m., které zaručují svěží a ovocné víno.
Doba stárnutí není méně než 9měsíců.
Vynikající jako aperitiv pro zvláštní příležitosti.
Doporučujeme servírovat při teplotě 6-8°C
Odrůdové složení: Pinot Nero , Chardonnay
Oblast: Piemonte, Langa Albese, jihozápad Asti
Nadmořská výška: 200-400 m.n.m.
Systém vedení: guyot
Půda: Bílé jíly proložené vrstvami vápnitých písků
Kategorie: DOCG
Alkohol: 12,5%
Zbytkový cukr: 5,6/lgr/l
Zrání: 9 měsíců
Technické údaje: Vinifikace: hrozny se sklízejí do přepravek o hmotnosti asi 20kg, které se přímo vysypávají do lisu Získaný mošt je umístěn do tepelně upravených nádrží pro statickou dekantaci. Čirý mošt se v tomto okamžiku rozdělí na dva alikvoty. Jedna část fermentuje v nerezových tancích při nízké teplotě (16-17°C). Druhá část je umístěna v barikových sudech, kde kvasí v podzemních sklepích. Na konci kvašení v barikových sudech je víno udržováno v kontaktu s jemnými kaly až do jara. V tomto okamžiku je cuvée vyrobeno spojením vín ze dvou fermentací. V květnu víno prochází druhou fermentací, a to v lahvi, po které následuje proces zrání na kvasinkách, v chladném, tmavém a chráněném prostředí sklepů, v souladu s nejpřísnějšími pravidly Classic Method Spumante.
Vynikající jako aperitiv, ale především - pro svou nespornou osobitost - představuje vynikající způsob, jak doprovázet všechny kurzy při hodině.
Parametry
Parametry produktu Bolla Ciao, Metodo Classico, Fontanafredda, Piemonte DOC BRUT 12,5%vol.
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů