cs2505 spray condimento balsamico 100ml.png

Balsamikový ocet tmavý ve spray, Výrobce Casanova Leonardi, Modena 100ml

(0x)
Barva balsamikového octu je tmavá, způsobená dlouhým vařením odrůdy Lambrsuco až do černé barvy. Vůně je po povidlech. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto. Doporučujeme podávat na míchané saláty, syrovou zeleninu, bramborový salát, ryby, maso, sýry,
Objem láhve:
100 ml
Oblast:
Modena
Barva:
tmavá
Chuť
sladkokyselá
Kód
CS2505
EAN
8033378344553
Hmotnost
1 kg
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
169,00 Kč/ks7,19 
ks

Popis

 

Barva  balsamikového octu je tmavá, způsobená dlouhým vařením odrůdy Lambrusco až do černé barvy. Vůně je po povidlech. Chuť je   sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto.

Doporučujeme podávat na míchané saláty, syrovou zeleninu, bramborový salát, ryby, maso, sýry, 

 

Odrůdové složení: 100% Lambrusco

Složení: vinný ocet, koncentrovaná vařená hroznová štáva, obsahuje siřičitany

Oblast: Emilia Romagna

Expirace do 30.6.2026

 

 Jak se rodí balsamikový ocet JAK SE RODÍ BALSAMIKOVÝ OCET?

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano a Lambrusco di Modena. Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.


Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.


Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.


Krok 4: Zrání Mošt se nechá zrát v dřevěných sudech, které se skladají z devíti dřevěných sudů se snižující kapacitou,  od 180 do 10 litrů, každý  z jiného dřeva (dub, třešeň, jasan, kaštan, moruše, jalovce, arabská guma ... ) a naplněny pouze 75% kapacity. Sudy  jsou umístěny v podkroví, protože tam je rozsah teplot největší  (horké léto a chladná zima). Sudy jsou otevřené, aby koncentrace kapaliny se přirozeně odpařovala.  Stárnutí je  tajemství, které se často dědí z generace na generaci, a tedy nesledují pevná pravidla. Každý výrobce postupuje podle svých vlastních zkušeností získaných v průběhu let. Následné kroky popsané dojít během lhůty pro stárnutí, která může trvat věčně!

 

Parametry

Parametry produktu  Balsamikový ocet tmavý ve spray, Výrobce Casanova Leonardi, Modena 100ml

Objem láhve:
100 ml
Oblast:
Modena
Barva:
tmavá
Chuť
sladkokyselá
Trvanlivost
31.12.2029

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články

Výrobce

Alternativní zboží