Balsamikový krém vhodný na míchané saláty, maso, salámy, ryby, tramezzini, pizza, smažené brambory, sýry, ovoce a zmrzlina. Skvělé pro dekoraci při poslední úpravě pokrmu na talíři. Tradiční přímo z…
Balsamikový ocet tmavý ve spray, Výrobce Casanova Leonardi, Modena 100ml
- Kód
- CS2505
- EAN
- 8033378344553
- Hmotnost
- 1 kg
- Dostupnost
- Skladem
- Naše cena s DPH
- 169,00 Kč/ks7,19 €
Popis
Barva balsamikového octu je tmavá, způsobená dlouhým vařením odrůdy Lambrusco až do černé barvy. Vůně je po povidlech. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto.
Doporučujeme podávat na míchané saláty, syrovou zeleninu, bramborový salát, ryby, maso, sýry,
Odrůdové složení: 100% Lambrusco
Složení: vinný ocet, koncentrovaná vařená hroznová štáva, obsahuje siřičitany
Oblast: Emilia Romagna
Expirace do 30.6.2026
Jak se rodí balsamikový ocet
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Krok 4: Zrání Mošt se nechá zrát v dřevěných sudech, které se skladají z devíti dřevěných sudů se snižující kapacitou, od 180 do 10 litrů, každý z jiného dřeva (dub, třešeň, jasan, kaštan, moruše, jalovce, arabská guma ... ) a naplněny pouze 75% kapacity. Sudy jsou umístěny v podkroví, protože tam je rozsah teplot největší (horké léto a chladná zima). Sudy jsou otevřené, aby koncentrace kapaliny se přirozeně odpařovala. Stárnutí je tajemství, které se často dědí z generace na generaci, a tedy nesledují pevná pravidla. Každý výrobce postupuje podle svých vlastních zkušeností získaných v průběhu let. Následné kroky popsané dojít během lhůty pro stárnutí, která může trvat věčně!
Parametry
Parametry produktu Balsamikový ocet tmavý ve spray, Výrobce Casanova Leonardi, Modena 100ml
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů
Články
Výrobce
Alternativní zboží
Balsamikový krém tmavé barvy vyrobený z bílé odrůdy Trebbiano a Lambrusco, s příchutí JABLKA, vhodný na míchané saláty, tradiční přímo z Modeny, kraj Emilia Romagna.
Crema di Balsamico , JABLKO , glazé, výrobce Acetaia Casanova 220gr
Tmavý balsamikový krém, ideální na zmrzlinu, čerství sýry (ricotta, stracchino, mascarpone), jogurt, panna cotta, tříště, smažené koblížky, čerstvé ovoce.
Crema di Balsamico ai Lamponi (malina) glazé 220gr, výrobce Acetaia…
Balsamikový krém tmavé barvy vyrobený z bílé odrůdy Trebbiano a Lambrusco, s příchutí PISTÁCIE, vhodný na míchané saláty, tradiční přímo z Modeny, kraj Emilia Romagna.
Crema di Balsamico ,al PISTACCHIO , glazé, výrobce Acetaia Casanova 220gr
Tmavý balsamikový krém vhodný na losos, na marinované ryby, na carpacio, na sýry (Mozzarela, ricotta, mascarpone, scamorza), na jogurt, na panna cottu, na zmrzlinu, na sorbety, na smažené sladkosti,…
Crema di Balsamico al Mango (mango) glazé 220gr, výrobce Acetaia Leonardi,…
Balsamikový krém vhodný na pečené maso, hlavně hovězí nebo vepřové nebo kuřecí, na grilované maso, na smažené brambory, na sýr pizza, sendviče a jednohubky, rizotto. Skvělé pro dekoraci při poslední…