Barva balsamikového octu je světlá, , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Trebbiano. Vůně je svěží, sladkokyselá. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto.
Bio Condimento SABA, vařená hroznová štáva Lambrusco, Trebbiano, Výrobce Acetaia Casanova, Itálie 500ml
- Kód
- B-CS0445
- EAN
- 8053677443900
- Hmotnost
- 1 kg
- Dostupnost
- Skladem
- Naše cena s DPH
- 489,00 Kč/ks20,81 €
- Množstevní sleva
- od 6 ks sleva 5 %
Popis
"SABA" je komplexní sladidlo s kulatým a jemnějším chuťovým profilem. SABA je 36hodin vařený hroznový mošt, získaná z hroznů odrůdy Lambrusco a Trebbiano. Výrobce Acetaia Leonardi, používá pro základ všech balzamikových octů dvě odrůdy Trebbiano a Lambrusco v poměru 2/3 a 1/3. Smíchaná hroznová štáva z obou odrůd se dá do velkého kotle, kde se zahřívá po dobu 36hodin. Tímto vařením v otevřeném kotli se voda vypařuje, tekutina začíná houstnout a barva se mění v hodně černou.
Tento produkt se v názvosloví balzamikových octů jmenuje "SABA". Slouží základ pro všechny balzamikové octy Acetaia Leonardi. "SABA" se může nalahvovat a použít v kuchyni jako dochucovadlo do sladkých dezertů, pro dochucení zeleninových salátů. VYNIKAJÍCÍ a hodně jednoduchý recept je na přípravu DOMÁCÍ LIMONÁDY
DOPORUČENÝ RECEPT domácí limonáda LAMBRUSCO & TREBBIANO :
25ml "SABA"
200ml soda
kostky ledu nebo ledová drť, ozdobit nakrájenými hrozny
Další využití v kuchyni:
do zeleninových salátů, na ovoce, na zmrzlinu (někdy lepší než balsamico, jelikož nemá tolik kyselosti), na palačinky, k sýrům, na typický pokrm Modeny "gnocco fritto"
Odrůdové složení: 1/3 Lambrusco , 2/3 Trebbiano
Oblast: Emilia Romagna
CO JE TO "SABA"
"SABA" někdy taky "SAPA" je tradiční sladidlo používané v kraji Emilia Romagna, Marche, Apulii a na Sardinii. Je to sirup z hroznů, který se získává z moštu hned vylisované z bílých a červených odrůd. Saba je také označení pro vařený most, vařené víno a nebo označení jako hroznový med.
Saba je hotová, jakmile vařením sníží zhruba o třetinu svůj objem. Výsledkem je sladká tekutina, který se dobře uchovává díky vyššímu podílu cukru.
"SABA" někdy taky "SAPA" pochází ze slova sàpa, které vychází z latinského výrazu sapor. Jednalo se o přírodní sladidlo našich předků, protože třtinový nebo řepný cukr byl tenkrát neznámý.
TYPICKÝ POKRM MODENY "GNOCCO FRITTO "
Parametry
Parametry produktu Bio Condimento SABA, vařená hroznová štáva Lambrusco, Trebbiano, Výrobce Acetaia Casanova, Itálie 500ml
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů
Články
Alternativní zboží
Barva balsamikového octu je zrzavá, způsobená zpracováním jablek. Vůně je svěží, sladkokyselá. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto.