Příjemný, lehký balsamikový ocet řady Casanova.
Bio Balsamikový ocet bílý , Modena, Výrobce Acetaia Casanova 500ml
- Kód
- B-CS0425
- EAN
- 8053677443887
- Hmotnost
- 1 kg
- Dostupnost
- Skladem
- Běžná cena
299,00 Kč s DPH/ks
- Ušetříte
- 30,00 Kč s DPH
- Naše cena s DPH
- 269,00 Kč/ks11,45 €
- Množstevní sleva
- od 6 ks sleva 5 %
Popis
Barva balsamikového octu je světlá, , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Trebbiano. Vůně je svěží, sladkokyselá. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto.
Doporučujeme podávat na zeleninové saláty, rajčata, vaječné omolety, tam kde by Vám vadila tmavá barva balsamikového octu. Z odrůdy Trebbiano se vyrábí octy svěží, ovocné, které chutnají snad každému
Odrůdové složení: 100% Trebbiano
Oblast: Emilia Romagna
Jak se rodí balsamikový ocet
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Krok 4: Zrání Mošt se nechá zrát v dřevěných sudech, které se skladají z devíti dřevěných sudů se snižující kapacitou, od 180 do 10 litrů, každý z jiného dřeva (dub, třešeň, jasan, kaštan, moruše, jalovce, arabská guma ... ) a naplněny pouze 75% kapacity. Sudy jsou umístěny v podkroví, protože tam je rozsah teplot největší (horké léto a chladná zima). Sudy jsou otevřené, aby koncentrace kapaliny se přirozeně odpařovala. Stárnutí je tajemství, které se často dědí z generace na generaci, a tedy nesledují pevná pravidla. Každý výrobce postupuje podle svých vlastních zkušeností získaných v průběhu let. Následné kroky popsané dojít během lhůty pro stárnutí, která může trvat věčně!
Krok 5: Přelívání a dolívání Tyto dvě operace jsou sipříbuzné v zimním období, kdy u balsamikového octu z důvodu chladu nedochází k fermentaci. Přelívání je je převod kapaliny z většího sudu do menšího a dolívání je doplnění sudu . První operace je tedy vždy obsahuje druhou, s výjimkou první ho sudu nazývaného „madre = matka“ , jedná se o ten největší sud, kam se dává hned vařená štáva.
Krok 6: Chuť Každý rok se provádějí testy čichové, vizuální a chuťového, čirost, vůně a chuť u každého sudu. Používají se vá průhledné skleněné nádoby a do kterých se nalije ocet prostřednictvím skleněné trubice. Pro vizuální analýzy je vhodnější použít světlo svíčky, aby se posoudila barva podsvícení, hustota a jasnost. Čichové parametry zahrnují intenzitu, přetrvávání vůně a kyselosti, zatímco chuť se analyzuje intenzitu, chuť, harmonii mezi sladkým a kyselým a kyselost. Raději se používá porcelánová lžička, kde nedochází ke změně chuti. Tyto ochutnávky se provádí mezi jídly a různý degustátoři porovnávají výsledky s cílem zajistit optimální kvalitu objektivnivnosti.
Parametry
Parametry produktu Bio Balsamikový ocet bílý , Modena, Výrobce Acetaia Casanova 500ml
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů
Články
Výrobce
Alternativní zboží
Barva balsamikového octu je velmi tmavá. Konzistence díky delšímu zrání na sudu je hustší. Vůně je velice intenzivní s tóny balsamikového octu, pečených švestek . Chuť je více nasládlá do…
Balsamikový ocet Classic 5 medals, 10let 250ml v dárkovém balení, Výrobce…
Ideální pro přípravu limonádey. Již Římané používali jako sladidlo. Barva produktu z odrůd Trebiano a Lambrusco je velmi tmavá, až černá, způsobená pomalým vařením v otevřeném kotli až do tmavé…
Bio Condimento SABA, vařená hroznová štáva Lambrusco, Trebbiano, Výrobce…
Barva balsamikového octu je zrzavá, způsobená zpracováním jablek. Vůně je svěží, sladkokyselá. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto.
Jablečný ocet, Emilia Romagna, Itálie, Výrobce Acetaia Casanova 500ml
Intenzivní balsamikový ocet, vyráběný pouze z "mosto cotto" , z vařené redukované hroznové štávy. Zraje v dubových sudech tzv. "batteria" 8let. Jeho sladkou, výraznou chuť si hned zamilujete.