condimento-balsamikovy-ocet-leonardi-bevande-la-grapperia.jpg

Condimento balsamico "gentile" , Acetaia Leonardi , 250ml 8LETv dárkové kazetě

(0x)
Doprava zdarma
Intenzivní balsamikový ocet, vyráběný pouze z "mosto cotto" , z vařené redukované hroznové štávy. Zraje v dubových sudech tzv. "batteria" 8let. Jeho sladkou, výraznou chuť si hned zamilujete.
Objem láhve:
250 ml
Doba zrání
8let
Oblast:
Modena
Kód
CS0206
EAN
8033378345475
Hmotnost
1 kg
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
529,00 Kč/ks22,51 
ks

Popis

Barva  balsamikového octu je tmavá , způsobená  zpracováním hroznů odrůdy  Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová štáva (mosto cotto), nikoliv v  kombinaci s vinným octem. Tento produkt zraje v dubových soudkách různých velikostí zvaných "batteria" minimálně 8let. 

 Vůně je  výrazná,  povidlová.  Chuť je  sladká, s příjemným dlouhým závěrem.  Tento produkt je vyroben pouze z vařené hroznové štávy, která se redukuje právě dlouhým vařením v otevřeném kotli. Tím se docílí sladká chuť. Produkt není kombinován vinným octem a proto oceníte jeho sladkost, intenzitu. Může být používano do zeleninových salátů, do dezertů, na ovoce a nebo jen jako digestiv na lžičku.

 

 

Odrůdové složení: 1/3 Lambrusco, 2/3 Trebbiano

Oblast: Emilia Romagna

Složení: zredukovaná vařená hroznová štáva

Obsahuje siřičitany.

 

 Jak se rodí bílé balsamico  

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano . Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.


Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.


Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.

 

 

Parametry

Parametry produktu  Condimento balsamico "gentile" , Acetaia Leonardi , 250ml 8LETv dárkové kazetě

Objem láhve:
250 ml
Doba zrání
8let
Oblast:
Modena
Trvanlivost
30.09.2031, 31.12.2031

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články

Alternativní zboží