Barva balsamikového octu je velmi tmavá. Konzistence díky delšímu zrání na sudu je hustší. Vůně je velice intenzivní s tóny balsamikového octu, pečených švestek . Chuť je více nasládlá do…
Condimento balsamico "gentile" , Acetaia Leonardi , 250ml 8LETv dárkové kazetě
- Kód
- CS0206
- EAN
- 8033378345475
- Hmotnost
- 1 kg
- Dostupnost
- Skladem
- Naše cena s DPH
- 529,00 Kč/ks22,51 €
Popis
Barva balsamikového octu je tmavá , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová štáva (mosto cotto), nikoliv v kombinaci s vinným octem. Tento produkt zraje v dubových soudkách různých velikostí zvaných "batteria" minimálně 8let.
Vůně je výrazná, povidlová. Chuť je sladká, s příjemným dlouhým závěrem. Tento produkt je vyroben pouze z vařené hroznové štávy, která se redukuje právě dlouhým vařením v otevřeném kotli. Tím se docílí sladká chuť. Produkt není kombinován vinným octem a proto oceníte jeho sladkost, intenzitu. Může být používano do zeleninových salátů, do dezertů, na ovoce a nebo jen jako digestiv na lžičku.
Odrůdové složení: 1/3 Lambrusco, 2/3 Trebbiano
Oblast: Emilia Romagna
Složení: zredukovaná vařená hroznová štáva
Obsahuje siřičitany.
Jak se rodí bílé balsamico
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Parametry
Parametry produktu Condimento balsamico "gentile" , Acetaia Leonardi , 250ml 8LETv dárkové kazetě
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů
Články
Výrobce
Alternativní zboží
Tradiční balsamikový ocet , zrání 15 let
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml 15LET
Číslovaná edice, prestižní sběratelská záležitost, 100letý ocet od předního výrobce. Barva balsamikového octu je velmi tmavá, způsobená dlouhým zráním v dubovém sudu. Buket je velmi komplexní, plná…
Balsamikový ocet, Modena, 100 let,Prestige Gran Riserva Qualita, Výrobce…
Číslovaná edice, balsamikový ocet prošel dlouhým obdobím zrání, během tohoto dlouhého vývoje získal hustší konzistenci, velmi bohatý buket způsobený variabilitou sudu s odlišnou kapacitou, odlišným…
Balsamikový ocet, Modena, 50 let, Prestige Riserva Qualita 50 Výrobce…
Originální produkt rodinného výrobce Acetaia Casanova - Leonardi kousek od města Modena. Tento produkt ve spojení fíků, balsamikového gelu je ideální k vybraným sýrům, Foie Gras, ke kořeněným…