cs0120 classic 5medals.png

Balsamikový ocet Classic 5 medals, 10let 250ml v dárkovém balení, Výrobce Acetaia Casanova, Modena, Itálie

(0x)
Barva balsamikového octu je velmi tmavá. Konzistence díky delšímu zrání na sudu je hustší. Vůně je velice intenzivní s tóny balsamikového octu, pečených švestek . Chuť je více nasládlá do povidlových tónů. Dodáváno v dárkovém balení.
Objem láhve:
250 ml
Doba zrání
10 let
Oblast:
Modena
Kód
CS0120
Hmotnost
1 kg
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
640,00 Kč s DPH/ks
Ušetříte
45,00 Kč s DPH
Naše cena s DPH
595,00 Kč/ks25,32 
ks

Popis

 

 

Barva  balsamikového octu je velmi tmavá. Konzistence díky delšímu zrání na sudu je hustší. Vůně je velice intenzivní s tóny  balsamikového octu, pečených švestek . Chuť je více nasládla do povidlových tónů.  

Doporučujeme podávat na grilovanou zeleninu, smažené a vařené brambory, vařené maso, pečené maso, ryby, sýry / Pecorino, Provolone, Parmigiano Reggiano), pizza, zmrzlina.

 

Odrůdové složení: 100% Lambrusco

Oblast: Emilia Romagna

 

 

 Jak se rodí balsamikový ocet JAK SE RODÍ BALSAMIKOVÝ OCET?

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano a Lambrusco di Modena. Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.


Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.


Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.


Krok 4: Zrání Mošt se nechá zrát v dřevěných sudech, které se skladají z devíti dřevěných sudů se snižující kapacitou,  od 180 do 10 litrů, každý  z jiného dřeva (dub, třešeň, jasan, kaštan, moruše, jalovce, arabská guma ... ) a naplněny pouze 75% kapacity. Sudy  jsou umístěny v podkroví, protože tam je rozsah teplot největší  (horké léto a chladná zima). Sudy jsou otevřené, aby koncentrace kapaliny se přirozeně odpařovala.  Stárnutí je  tajemství, které se často dědí z generace na generaci, a tedy nesledují pevná pravidla. Každý výrobce postupuje podle svých vlastních zkušeností získaných v průběhu let. Následné kroky popsané dojít během lhůty pro stárnutí, která může trvat věčně!

 

Parametry

Parametry produktu  Balsamikový ocet Classic 5 medals, 10let 250ml v dárkovém balení, Výrobce Acetaia Casanova, Modena, Itálie

Objem láhve:
250 ml
Doba zrání
10 let
Oblast:
Modena
Trvanlivost
31.08.2031

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články

Výrobce

Alternativní zboží