Ideální pro přípravu limonádey. Již Římané používali jako sladidlo. Barva produktu z odrůd Trebiano a Lambrusco je velmi tmavá, až černá, způsobená pomalým vařením v otevřeném kotli až do tmavé…
Balsamikový ocet Classic 5 medals, 10let 250ml v dárkovém balení, Výrobce Acetaia Casanova, Modena, Itálie
- Kód
- CS0120
- Hmotnost
- 1 kg
- Dostupnost
- Skladem
- Běžná cena
640,00 Kč s DPH/ks
- Ušetříte
- 45,00 Kč s DPH
- Naše cena s DPH
- 595,00 Kč/ks25,32 €
Popis
Barva balsamikového octu je velmi tmavá. Konzistence díky delšímu zrání na sudu je hustší. Vůně je velice intenzivní s tóny balsamikového octu, pečených švestek . Chuť je více nasládla do povidlových tónů.
Doporučujeme podávat na grilovanou zeleninu, smažené a vařené brambory, vařené maso, pečené maso, ryby, sýry / Pecorino, Provolone, Parmigiano Reggiano), pizza, zmrzlina.
Odrůdové složení: 100% Lambrusco
Oblast: Emilia Romagna
Jak se rodí balsamikový ocet
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Krok 4: Zrání Mošt se nechá zrát v dřevěných sudech, které se skladají z devíti dřevěných sudů se snižující kapacitou, od 180 do 10 litrů, každý z jiného dřeva (dub, třešeň, jasan, kaštan, moruše, jalovce, arabská guma ... ) a naplněny pouze 75% kapacity. Sudy jsou umístěny v podkroví, protože tam je rozsah teplot největší (horké léto a chladná zima). Sudy jsou otevřené, aby koncentrace kapaliny se přirozeně odpařovala. Stárnutí je tajemství, které se často dědí z generace na generaci, a tedy nesledují pevná pravidla. Každý výrobce postupuje podle svých vlastních zkušeností získaných v průběhu let. Následné kroky popsané dojít během lhůty pro stárnutí, která může trvat věčně!
Parametry
Parametry produktu Balsamikový ocet Classic 5 medals, 10let 250ml v dárkovém balení, Výrobce Acetaia Casanova, Modena, Itálie
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů
Články
Alternativní zboží
Intenzivní balsamikový ocet, vyráběný pouze z "mosto cotto" , z vařené redukované hroznové štávy. Zraje v dubových sudech tzv. "batteria" 8let. Jeho sladkou, výraznou chuť si hned zamilujete.
Condimento balsamico "gentile" , Acetaia Leonardi , 250ml 8LETv dárkové…
Příjemný, lehký balsamikový ocet řady Casanova.
Balsamikový ocet Modena "Classic 1 medal, 2 roky" 250ml
Tradiční balsamikový ocet , zrání 15 let
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml 15LET
Číslovaná edice, prestižní sběratelská záležitost, 100letý ocet od předního výrobce. Barva balsamikového octu je velmi tmavá, způsobená dlouhým zráním v dubovém sudu. Buket je velmi komplexní, plná…
Balsamikový ocet, Modena, 100 let,Prestige Gran Riserva Qualita, Výrobce…
Číslovaná edice, balsamikový ocet prošel dlouhým obdobím zrání, během tohoto dlouhého vývoje získal hustší konzistenci, velmi bohatý buket způsobený variabilitou sudu s odlišnou kapacitou, odlišným…