Velmi zajímavý bílý balsamikový ocet s intenzívním aroma a chutí lanýžu. Produkt je od tradičního výrobce balsamikových octů Acetaia Leonardi (Casanova) z oblasti Modeny, kraj Emilia Romagna
Balsamikový ocet Modena "Classic 1 medal, 2 roky" 250ml
- Kód
- CS0100
- EAN
- 8033378349176
- Hmotnost
- 1 kg
- Dostupnost
- Skladem
- Běžná cena
199,00 Kč s DPH/ks
- Ušetříte
- 34,00 Kč s DPH
- Naše cena s DPH
- 165,00 Kč/ks7,02 €
Popis
Tato varianta balsamikového octu je nejvíce používaná jak do teplé kuchyně tak do studené. Barva balsamikového octu je tmavá , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Lambrusco. Vůně je ovocná, hroznová, lehce tóny povidel a švestek. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, do ragů, na pečené maso, na vaječné omolety.
Odrůdové složení: 1/3 Lambrusco, 2/3 Trebbiano
Oblast: Emilia Romagna
Expirace : 31.3.2028
Jak se rodí bílé balsamico
Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.
Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.
Parametry
Parametry produktu Balsamikový ocet Modena "Classic 1 medal, 2 roky" 250ml
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů
Články
Alternativní zboží
Vynikající lehce násládlý s příchutí šalotky
Balsamikový ocet bílý, sladký Shallot (šalotka) 250ml, výrobce Acetaia…
Barva balsamikového octu je světlá, , způsobená zpracováním hroznů odrůdy Trebbiano. Vůně je svěží, sladkokyselá. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto.
Bio Balsamikový ocet bílý , Modena, Výrobce Acetaia Casanova 500ml
Ideální pro přípravu limonádey. Již Římané používali jako sladidlo. Barva produktu z odrůd Trebiano a Lambrusco je velmi tmavá, až černá, způsobená pomalým vařením v otevřeném kotli až do tmavé…
Bio Condimento SABA, vařená hroznová štáva Lambrusco, Trebbiano, Výrobce…
Barva balsamikového octu je zrzavá, způsobená zpracováním jablek. Vůně je svěží, sladkokyselá. Chuť je sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, rizotto.
Jablečný ocet, Emilia Romagna, Itálie, Výrobce Acetaia Casanova 500ml
Tmavý balsamikový krém, ideální na zmrzlinu, čerství sýry (ricotta, stracchino, mascarpone), jogurt, panna cotta, tříště, smažené koblížky, čerstvé ovoce.
Crema di Balsamico ai Lamponi (malina) glazé 220gr, výrobce Acetaia…
Tmavý balsamikový krém vhodný na losos, na marinované ryby, na carpacio, na sýry (Mozzarela, ricotta, mascarpone, scamorza), na jogurt, na panna cottu, na zmrzlinu, na sorbety, na smažené sladkosti,…
Crema di Balsamico al Mango (mango) glazé 220gr, výrobce Acetaia Leonardi,…
Balsamikový krém vhodný na pečené maso, hlavně hovězí nebo vepřové nebo kuřecí, na grilované maso, na smažené brambory, na sýr pizza, sendviče a jednohubky, rizotto. Skvělé pro dekoraci při poslední…
Crema di Balsamico al Tartufo (lanýžový) glazé 220gr, výrobce Acetaia…
Jedná se o krémovou konzistenci balsamikového octu s příchutí fíky. Fíky jsou přírodní aroma. Skvělé ke zrajícím sýrům, Doporučené servírování: zrající sýry, salámy, Foie Gras, čokoláda, pudink.…
Crema di Balsamico ai Fichi, (fíky), glazé, Acetaia Casanova, 220gr, Itálie
Balsamikový krém tmavé barvy vyrobený z bílé odrůdy Trebbiano a Lambrusco, s příchutí PISTÁCIE, vhodný na míchané saláty, tradiční přímo z Modeny, kraj Emilia Romagna.