bez názvu.png

Balsamikový ocet Modena "Classic 1 medal, 2 roky" 250ml

(0x)
Příjemný, lehký balsamikový ocet řady Casanova.
Objem láhve:
250 ml
Doba zrání
2 roky
Oblast:
Modena
Barva:
tmavá
Kód
CS0100
EAN
8033378349176
Hmotnost
1 kg
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
199,00 Kč s DPH/ks
Ušetříte
34,00 Kč s DPH
Naše cena s DPH
165,00 Kč/ks7,02 
ks

Popis

 

Tato varianta balsamikového octu je nejvíce používaná jak do teplé kuchyně tak do studené. Barva  balsamikového octu je tmavá , způsobená  zpracováním hroznů odrůdy  Lambrusco. Vůně je ovocná, hroznová, lehce tóny povidel a švestek. Chuť je  sladkokyselá, výborně se hodí na zeleninové saláty, do ragů, na pečené maso, na vaječné omolety. 

Odrůdové složení: 1/3 Lambrusco, 2/3 Trebbiano

Oblast: Emilia Romagna

Expirace : 31.3.2028

 Jak se rodí bílé balsamico  

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano . Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.


Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.


Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.

Parametry

Parametry produktu  Balsamikový ocet Modena "Classic 1 medal, 2 roky" 250ml

Objem láhve:
250 ml
Doba zrání
2 roky
Oblast:
Modena
Barva:
tmavá
Trvanlivost
31.05.2032

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články

Alternativní zboží