Alta-Langa-Vigna-Gatinera--230x900.png

Alta Langa Riserva Blanc de Noir, Pas Dose´, Brut Nature , metodo classico, DOCG , 2019, Vinařství Fontanafredda , 0,75ml, 12%

(0x)
Šumivé víno vyráběné tradiční metodou zrání v lahvi má zlatavou barvu se zelenými odlesky. Perlení je velmi jemné a velmi vytrvalé. Ve vůni má vysokou intenzitu, složitost s tóny hlavně ovoce s bílou dužinou jako je hruška, broskev, následně i opečený sušený a i čerstvý chléb. V ústech vyniká typická struktura odrůdy Pinot Noir, který se dobře kombinuje se svěží kyselinkou.
Odrůda:
Pinot Nero
Oblast:
Piemonte
Ročník:
2019
Cukr:
Obsah alkoholu:
12%
Barva:
Bílé
Objem láhve:
0,75L
Doba zrání
72 měsíců
Kód
8LE19206
Hmotnost
1 kg
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
1 499,00 Kč/ks63,79 
ks

Popis

Šumivé víno vyráběné tradiční metodou zrání v lahvi má zlatavou barvu se zelenými odlesky. Perlení je velmi jemné a velmi vytrvalé. Ve vůni má vysokou intenzitu, složitost s tóny hlavně  ovoce s bílou dužinou jako je hruška, broskev, následně i opečený sušený a i čerstvý chléb.   V ústech vyniká typická struktura odrůdy Pinot Noir, který se dobře kombinuje se svěží kyselinkou.

Historická Alta Langa di Fontanafredda "Vigna Gatinera" se vyrábí podle několika základních pravidel, aby to bylo jedinečné. Hrozny ze stejné vinice a  100% Pinot Noir. Vyrábí se v omezeném počtu lahví, které jsou ve 4 fázích: začíná na 72 měsících, pak 84, 96 a nakonec 108. To umožňuje vínu co nejlépe vyjádřit jeho kvality: rok od roku se stále delším stárnutím na kalech může dát stejný ročník
různé emoce. "Vigna Gatinera", Alta Langa, kterou můžete ochutnat jak horizontálně, tak vertikálně.

Doporučujeme servírovat při teplotě 6-8°C

Odrůdové složení: 100% Pinot Nero 

Oblast: Piemonte Alta Langa, Serralunga d´Alba 

Půda: Bílé jíly proložené vrstvami vápnitých písků

Kategorie: DOCG

Cukr: pas dosé

Ročník: 2019

Alkohol: 12%

Zbytkový cukr: 2,5gr/l

Zrání: 72 měsíců

Technické  údaje: Vinifikace:   hrozny se sklízejí do přepravek o hmotnosti asi 20kg, které se přímo vysypávají do lisu  Získaný mošt je umístěn do tepelně upravených nádrží pro statickou dekantaci. Čirý mošt se v tomto okamžiku rozdělí na dva alikvoty. Jedna část fermentuje v nerezových tancích při nízké teplotě (16-17°C). Druhá část je umístěna v barikových sudech, kde kvasí v podzemních sklepích. Na konci kvašení v barikových sudech je víno udržováno v kontaktu s jemnými kaly až do jara. V tomto okamžiku je cuvée vyrobeno spojením vín ze dvou fermentací. V květnu víno prochází druhou fermentací, a to v lahvi, po které následuje proces zrání na kvasinkách, v chladném, tmavém a chráněném prostředí sklepů, v souladu s nejpřísnějšími pravidly Classic Method Spumante.

Vynikající jako aperitiv, ale především - pro svou nespornou osobitost - představuje vynikající způsob, jak doprovázet všechny kurzy při hodině.


Oblast Alta Langa :  Jedná se o oblast v Piemonte, která je určena pro výrobu šumivého vína. Malé pojmenování s velmi dlouhou historií.  Bylo to první víno vyrobeno tradiční metodou zrání v lahvi již v polovině 19. stolení  v UNESCO jako světové dědictví. Používají se zde hrozny Pinot Noir a Chardonnay a to buď ve 100% a nebo v proměnlivých procentech. Můžou být varianty bílý, růžový, brut, pas dosé, zrání na kalech minimálně 30měsíců při dodržení velmi přísných výrobních předpisů. 

Vyznačuje se barvou od světle slámově žluté až po tmavě zlatavou připomínající původní hrozny, citrusové plody, doprovázené vůní křupavého chleba. Harmonický pocit v ústech je jemně pikantní. 

 

 

Parametry

Parametry produktu  Alta Langa Riserva Blanc de Noir, Pas Dose´, Brut Nature , metodo classico, DOCG , 2019, Vinařství Fontanafredda , 0,75ml, 12%

Odrůda:
Pinot Nero
Oblast:
Piemonte
Ročník:
2019
Obsah alkoholu:
12%
Barva:
Bílé
Objem láhve:
0,75L
Doba zrání
72 měsíců
Druh dřeva
dubové sudy

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články

Výrobce

Alternativní zboží